x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ambrosio - Cireşe în cocteil chimic

Ambrosio - Cireşe în cocteil chimic

de Cristina Andreea Calin    |    09 Aug 2008   •   00:00
Ambrosio - Cireşe în cocteil chimic

CE BEM, CE MÎNCĂM
Cireşele mixte confiate Ambrosio sînt un produs pe care copiii ar trebui să îl evite pe cît posibil din cauza coloranţilor utilizaţi. Ingrediele înscrise pe etichetă sînt următoarele: cireşe, zahăr, sirop de glucoză-fructoză, corector de aciditate: E 330 acid citric, conservant: E220 dioxid de sulf, coloranţi E127 eritrozină, E133 albastru briliant, E104 galben de chinolină.



CE BEM, CE MÎNCĂM
Cireşele mixte confiate Ambrosio sînt un produs pe care copiii ar trebui să îl evite pe cît posibil din cauza coloranţilor utilizaţi. Ingrediele înscrise pe etichetă sînt următoarele: cireşe, zahăr, sirop de glucoză-fructoză, corector de aciditate: E 330 acid citric, conservant: E220 dioxid de sulf, coloranţi E127 eritrozină, E133 albastru briliant, E104 galben de chinolină.

ANALIZĂ: Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cecetări Alimentare, descrie produsul analizat: cireşe confiate cu zahăr şi sirop de fructoză-glucoză, cu index glicemic foarte ridicat, periculoase pentru pancreasul endocrin, producînd fluctuaţii mari ale glicemiei. Aditivii alimentari utilizaţi sînt deosebit de periculoşi, mai ales în asociere cu E220, conservant pe bază de sulf. Dioxidul de sulf încetineşte asimilarea vitaminei B1, producînd dureri de cap, ameţeli. De asemenea, provoacă afecţiuni intestinale. Persoanelor sensibile le declanşează astmul de sulfit. Toţi cei trei coloranţi utilizaţi sînt obţinuţi prin procedee chimice, aducînd mari deservicii sănătăţii consumatorilor. Eritrozina, E127, este alergenă şi tulbură fiziologia tiroidei, iar E133, albastru brilliant, induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD), produce bronhoconstricţie, rash, destrucţii cromosomale. Doza zilnică admisă pentru E133 este de 12,5 mg/kg corp, iar pentru E127 de 0,1 mg/kg corp. Cel mai periculos este E104, mai ales că se găseşte în foarte multe produse, iar doza zilnică admisă este de 2,5 mg/kg corp. Galbenul de chinolină produce alergii, astm, dermatite, declanşează sindromul ADHD şi este interzis celor cu alergie la aspirină.

CONCLUZII: În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul ne spune că produsul nu este indicat nici unei categorii de persoane cu sensibilitate la ingredientele şi aditivii folosiţi. Este interzis diabeticilor, copiilor şi femeilor însărcinate şi care alăptează.

×
Subiecte în articol: bun de consum