x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Antrenează-te în forţă!

Antrenează-te în forţă!

de Oana Antonescu    |    19 Mai 2009   •   00:00
Antrenează-te în forţă!

Forţa, alături de viteză, rezistenţă, echilibru şi mobilitate este o calitate fizică foarte importantă. O putem dobândi prin antrenamente care presupun mai mult efort şi stimulează mai intens musculatura.

Exerciţiile de forţă au avantajul că scad ţesutul adipos şi, în acelaşi timp, cresc masa musculară. Contrar opiniei generale, ele nu sunt contraindicate femeilor, fiindcă şi ele pot avea nevoie de o masă musculară ceva mai mare. Nici cei care nu practică sport în mod frecvent nu trebuie să ocolească antrenamentele de forţă, dar ar trebui să folosească progresiv greutăţi, eventual sub supravegherea unui instructor.

Specialistul nostru în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness, vă propune patru exerciţii de forţă care stimulează diferite grupe musculare. "O condiţie foarte importantă pentru succesul antrenamentului de forţă este efectuarea unui antrenament de încălzire şi a câtorva exerciţii de stretching la finalul programului", precizează specialistul. Antrenamentele de forţă solicită gleznele, genunchii, dar mai ales coloana, de aceea nu sunt recomandate celor care au probleme în aceste zone.

Îi puteţi trimite specialistului nostru întrebările şi părerile dumneavoastră în legătură cu exerciţiile fizice prezentate pe site-ul www.luiza-bucur.ro sau pe adresa de e-mail: oana.antonescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: forţă armonia trupului