x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Avocado, fruct de virilitate

Avocado, fruct de virilitate

de Gina Matei    |    12 Ian 2010   •   00:00
Avocado, fruct de virilitate

După mese copioase ne dorim să eliminăm toxinele din organism. Nimic mai simplu! Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne asigură că substanţele active din avocado contribuie la detoxificarea organismului şi reduc stresul.



Totodată, specialistul nostru are veşti bune pentru persoanele care au probleme cu colesterolul. Un fruct de avocado consumat zilnic scade nivelul colesterolului, dar şi al glicemiei. De ce? Datorită conţinutului bogat în betasisterol. Aceeaşi substanţă determină, deasemenea, reducerea intensităţii simptomelor asociate creşterii în volum a prostatei.

De fapt, primul motiv pentru care este recomandat fructul îl reprezintă conţinutul bogat de proteine şi grăsimi. La aceste calităţi se adaugă şi faptul că este uşor digerabil graţie enzimelor conţinute.

PIELE CATIFELATĂ
În ultima perioadă, avocado a fost introdus cu succes în compoziţia multor produse cosmetice. Uleiurile esenţiale şi complexul de vitamine B hrănesc pielea şi unghiile în profunzime. Uleiul de avocado extras din sâmbure este renumit pentru proprietăţile antibacteriene, antirid şi cicatrizante. Tocmai de aceea, avocado este eficient pentru tratarea acneei, dermatitelor, accelerând procesul de vindecare a pielii.

Cum poate pielea să beneficieze de substanţele hrănitoare din acest fruct? În acest sens, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, recomandă masajul cu miezul fructului. Acesta se taie în două şi se aplică pe faţă. Se lasă 15 minute să acţioneze. Efectul: piele mătăsoasă.

PE CARE ÎL ALEG?
Ai grijă când cumperi acest fruct! Alege întotdeauna avocado bine copt. Cum îţi dai seama? Fructul poate fi apăsat uşor cu degetul şi dacă este relativ moale înseamnă că este copt. În cazul în care ai cumpărat un avocado necopt, îl poţi lăsa să se coacă la temperatura camerei, eventual, învelit în hârtie. De asemenea, asigură-te că fructul nu are pete negre sau porţiuni degradate pe coajă.

AFRODIZIAC NATURAL
Cu un puternic efect energizant, avocado îmbunătăţeşte potenţa sexuală. Dar, în acelaşi timp, este recomandat şi pentru revigorarea organismului în perioadele de convalescenţă.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă