x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Efectele incredibile ale uleiului de măsline

Efectele incredibile ale uleiului de măsline

22 Noi 2015   •   16:45
Efectele incredibile ale uleiului de măsline

Uleiul de măsline a fost apreciat pentru beneficiile sale încă din cele mai vechi timpuri. În prezent, medicii au studiat îndeaproape proprietățile acestuia și au demonstrat că poate preveni și combate numeroase afecțiuni grave.

Potrivit www.prevention.com, ar trebui să introducem în dietă ulei de măsline pentru că:  

Diminuează riscul de cancer
Femeile care au adoptat o dietă mediteraneană și au consumat patru linguri de ulei de măsline în fiecare zi au prezentat un risc de a dezvolta cancer la sân cu 62% mai redus față de cele care au ținut o dietă săracă în grăsimi.

Combate ridurile
Potrivit studiilor, femeile care au consumat mai mult de două lingurițe de ulei de măsline pe zi aveau mai puține riduri decât cele care nu au introdus în dietă mai puțin de o linguriță.

Scade tensiune arterială
Mai multe cercetări au demonstrat că o dietă bogată în ulei de măsline reduce tensiunea arterială și, în timp, face ca persoanele care se confruntă cu hipertensiune să renunțe la medicamente.

Accelerează pierderea kilogramelor
Persoanele care au consumat iaurt cu puțin ulei de măsline au ajuns să consume mai puține calorii până la sfârșitul zilei față de cele care au amestecat iaurtul cu alte tipuri de grăsimi

Diminuează riscul de diabet
Potrivit unui studiu amplu, persoanele care au consumat cel puțin o lingură de ulei de măsline au înregistrat un risc de diabet cu 10% mai scăzut față de celelalte persoane.

Protejează oasele
Cercetătorii sunt de părere că ulei de măsline consumat în mod regulat poate preveni pierderea densității osoase.
 

×
Subiecte în articol: ulei de masline ulei Dieta mediteraneană