x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Brrrr! China se pregătește pentru... primul transplant de cap uman!

Brrrr! China se pregătește pentru... primul transplant de cap uman!

22 Noi 2017   •   14:24
Brrrr! China se pregătește pentru... primul transplant de cap uman!

Chirurgul chinez Ren Xiaoping, care împreună cu neurochirurgul italian Sergio Canavero se pregăteşte să realizeze în China primul transplant de cap uman din lume, a respins dilemele etice ridicate de contestatarii acestui tip de operație, considerând că acestea sunt de ordin „medical, şi nu filosofice”.

„Acest transplant va genera dezbateri în mass-media, însă ceea ce dorim este să dezvoltăm un model de operaţie pentru a contribui ca această tehnologie să avanseze”, a spus marţi medicul la o conferinţă de presă la Harbin, oraşul din nord-estul Chinei unde pregăteşte această intervenţie revoluţionară.
Săptămâna trecută Canavero a dezvăluit că acest prim transplant se va realiza în China în faţa îndoielilor pe care revoluţionara operaţie la suscită în Europa şi SUA, deşi Ren a precizat că nu a fost stabilită o dată exactă pentru intervenţie.
Chirurgul chinez de la Universitatea Medicală din Harbin a confirmat că s-a practicat acest tip de operaţie, pe care el o numeşte „experiment” pe animale, precum câini, sau pe cadavre umane, o intervenţie care săptămâna trecută a durat 18 ore.
El a subliniat că înainte de operaţia definitivă vor fi ................

Citește mai departe AICI

×