x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cât de dependenţi suntem de internet?.

Cât de dependenţi suntem de internet?.

de Daniel Ionaşcu    |    23 Mai 2011   •   10:48

Unul din 25 de adolescenti au raportat o "dorinta irezistibila' de a fi pe internet, potrivit unui studiu realizat in SUA.

Acesta, a gasit ca studentii cu "utilizare problematica a internetului' sunt mult mai susceptibili de a fi depresivi si agresivi si ajung sa foloseasca chiar droguri.
Din 3.560 liceeni, 4% au indeplinit criteriile pentru folosirea problematica a netului. Fetele sunt mai probabil sa raspunda da la intrebari dar mai multi baieti au stat peste 20 de ore online pe saptamana - circa 17% dintre baieti fata de 13% din reprezentantele sexului frumos.

Totusi, Timothy Liu, de la Yale University si principal autor al materialului, a spus ca nu a putut dovedi totusi o legatura directa de tip "cauza si efect' intre obiciurile de stat pe net, depresie si folosirea drogurilor. Este ca si problema oului si gainii: stau pe net deoarece au depresii sau ajung depresivi deoarece petrec prea mult online.
Liu spune ca baietii de licei folosesc mai mult internetul si pot fi mai putin constienti de problemele legate.
Elevii care au pariticpat la sondaj au raspuns la mai mult de 150 de intrebari despre sanatate, comportamente riscante sI impulsivitate, inclusiv 7 intrebari despre uzul internetului.

Dovezile preliminare sugereaza ca dependentii de internet impart aceleasi caracteristici: abuzuri de droguri si alcool, comportament obsesiv-compulsiv si pulsiuni de control, potrivit lui Elias Aboujaoude, un cercetator de la Stanford University, care n-a fost implicat in studiu

×