x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce mâncăm şi ce bem în zilele caniculare?

Ce mâncăm şi ce bem în zilele caniculare?

de Magda Cristina Ursache    |    24 Mai 2014   •   09:06
Ce mâncăm şi ce bem în zilele caniculare?

  Vara e abia la început. Şi când zic "vară" mă refer la zilele cu temepraturi tot mai înalte... Zilele toride sunt un factor de stres suplimentar, căruia organismul îi face faţă cu greu. Starea de nervozitate se accentuează, apar durerile de cap, senzaţia de ameţeală, palpitaţiile, apar şi stările de deshidratare. Cu ce ne hrănim?

Alimente recomandate
Trebuie să ne compunem meniuri uşoare şi, cel mai important, să nu excludem nicio masă. Cele mai bune alimente în zilele caniculare sunt legumele, fructele şi produsele lactate (brânză telemea, brânză de vaci, iaurt, lapte bătut). Laptele dulce este foarte important în dieta anticaniculă, deoarece va susţine echilibrul calciu-magneziu, care are de suferit din cauza transpiraţiei abundente. Şi brânza telemea reechilibrează aportul de sodiu pe care organismul îl pierde prin procesul de transpiraţie. Pentru a ne menţine şi procentul de glucide în organism, trebuie să consumăm cât mai multe cereale, orez şi porumb. Carnea recomandată este cea de pui, peşte sau de vită, fiartă sau preparată la grătar. Carnea de peşte este ...............

Citește articolul integral - ca să afli ce alte alimente subnt recomandate, care sunt interzis și ce trebuie să bei în zilele caniculare - pe RevistaFelicia.Ro.

×
Subiecte în articol: felicia canicula alimente sanatoase