x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Chec grăsuţ

de Cristina Andreea Calin    |    01 Oct 2007   •   00:00
Chec grăsuţ

CE BEM, CE MĂNCĂM
Checul Alina este un produs de cofetărie care are printre ingrediente şi margarină. Această grăsime sintetică este interzisă in unele ţări pentru efectele nocive pe care le are asupra sănătăţii.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Checul Alina este un produs de cofetărie care are in compoziţie: "făină, zahăr, margarină, cacao, arome".

ANALIZĂ. Această compoziţie imprimă produsului caracteristici nutriţionale nocive. Deşi făina conţine o cantitate relativ modestă de proteine de calitate inferioară, ea are in compoziţie o cantitate mare de glucide de tip amidon. Acestea intră in combinaţie cu zahărul rafinat (zaharoză), care are un index glicemic foarte ridicat şi cu o grăsime artificială, margarina. Despre aceasta se ştie că este foarte periculoasă pentru sănătate.

Rezultă un produs cu un profil nutriţional profund dezechilibrat, cu un exces de glucide şi grăsimi nesănătoase. Densitatea energetică a produsului este mare şi poate fi dedusă, de asemenea, din valoarea energetică a ingredientelor individuale. Produsul conţine o sursă de gluten.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, suferinzilor de boli cardiovasculare, hipertensivilor, boli hepatice şi renale, de boli neurodegerenative, Alzheimer, Parkinson, copiilor, bătrănilor. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie.



×
Subiecte în articol: bun de consum