x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cît E 173 să consumăm

Cît E 173 să consumăm

de Nicoleta Catana    |    16 Iul 2008   •   00:00

Oamenii de ştiinţă de la Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) au stabilit ca doză săptămînală permisă pentru aluminiu un miligram la kilogram din greutatea fiecărei persoane în parte

Oamenii de ştiinţă de la Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) au stabilit ca doză săptămînală permisă pentru aluminiu un miligram la kilogram din greutatea fiecărei persoane în parte. Testele efectuate s-au bazat pe evaluările realizate pînă acum, inclusiv efectele adverse ale aluminiului asupra sistemului de reproducere al animalelor. Cel mai des, aluminiul poate fi găsit în alimente individual, în mod natural. Producătorii îl utilizează cel mai frecvent în produse bazate pe cereale, ca pîinea, prăjiturile şi biscuiţii, dar poate fi identificat şi în legume cum sînt ciupercile, spanacul, ridichiile.

În Uniunea Europeană, aluminiul este găsit sub denumirea de E 173. Acesta poate provoca apariţia unor boli ca Alzheimerul sau Parkinsonul, dar şi ca osteoporoza, fiind neurotoxic. Din cauza faptului că poate fi nociv, Comisia Europeană a dezbătut intens aprobarea lui, mai ales în ceea ce îi priveşte pe copii. Forul a luat în calcul toate bolile care pot apărea de pe urma consumului acestuia, mai ales că studiile realizate pînă în prezent au arătat că acesta, de asemenea, poate provoca şi boli cardiovasculare, dar şi afecţiuni ale creierului.

×
Subiecte în articol: bun de consum