x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cîtă dragoste ai pentru tine?

Cîtă dragoste ai pentru tine?

de Daniela Dumitriu    |    16 Apr 2008   •   00:00
Cîtă dragoste ai pentru tine?

Te simţi împlinit şi poţi dărui altora iubire sau atenţie doar  atunci cînd îţi oferi ţie mai întîi acest dar; nu poţi da altcuiva ceea ce tu nu ai deja

Te simţi împlinit şi poţi dărui altora iubire sau atenţie doar  atunci cînd îţi oferi ţie mai întîi acest dar; nu poţi da altcuiva ceea ce tu nu ai deja. Închipuie-ţi că sufletul tău e ca un rezervor de iubire; cu cît e mai plin, cu atît ai mai multe resurse pentru a te simţi bine şi a le dărui celorlalţi toată dragostea ta. Cu cît rezervorul e mai gol, cu atît te simţi mai nefericit, mai dezamăgit şi mai frustrat atunci cînd dăruieşti ceva şi celălalt nu îţi răspunde pe măsură.

Atunci cînd nu ai suficientă iubire pentru tine, te priveşti fără dragoste, te critici şinu poţipune acest sentiment în ceea ce faci pentru alţii, iar ei simt acest lucru. Pentru a avea rezervorul sufletesc plin de iubire trebuie să te concentrezi zilnic pe nevoile tale, să fii atent la tine, la semnalele corpului tău, la emoţiile tale, să te relaxezi, să te bucuri şi în general să faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a-ţi arăta cît de mult te preţuieşti, indiferent de situaţiile prin care treci. Umple-ţi  rezervorul cu iubirea pe care ţi-o dăruieşti TU, necondiţionat şi nu aştepta să o găseşti la ceilalţi înainte de a o găsi în tine. Atunci cînd  încercăm să le oferim altora iubirea noastră fără a ne iubi mai întîi, nu reuşim niciodată să le cîştigăm aprecierea, deşi paradoxul este că tocmai de aceea facem uneori aceste gesturi, pentru a primi înapoi cît mai multădragoste sau pentru a ne alimenta rezervorul interior golit. Noi ne simţim însă cu adevărat iubiţi doar  atunci cînd ne iubim pe noi aşa cum sîntem şi ne dăruim zilnic dovezi de dragoste. Caută iubirea în tine, nu în afara ta, umple-ţi singurrezervorul cu dragoste şi te vei simţi minunat în fiecare zi!

 

INVITAŢIE LA DIALOG. Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acre­ditat de Feng Shui Society UK  (FSSA) şi primul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista inter­na­ţio­nală a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici.

Eşti invitat să comentezi temele abordate în această pagină, să ne împărtăşeşti experienţele tale şi să propui subiecte pe care nu ai unde şi cu cine să le discuţi, dar care sunt importante pentru tine.

Aceasta este o pagină pentru sufletul tău – pagina celor aflaţi în căutarea bucuriei interioare.

 

dumitriudaniela@gmail.com

×
Subiecte în articol: suflet