x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Coincidenţele reflectă credinţele interioare

Coincidenţele reflectă credinţele interioare

de Daniela Dumitriu    |    23 Apr 2008   •   00:00
Coincidenţele reflectă credinţele interioare
Sursa foto: iSTOCKPHOTO/

Chiar dacă pare hilar, tot ceea ce ni se întîmplă reprezintă aspectele asupra cărora ne concentrăm cel mai mult. Întreaga realitate care ne înconjoară este formată de fapt din simboluri ale lumii noastre interioare invizibile.

Chiar dacă pare hilar, tot ceea ce ni se întîmplă reprezintă aspectele asupra cărora ne concentrăm cel mai mult. Întreaga realitate care ne înconjoară este formată de fapt din simboluri ale lumii noastre interioare invizibile.

 

Mintea conştientă nu poate şti ce sistem de credinţe are subcon­şti­en­tul. Şi totuşi selec­tea­ză şi programează mereu indirect felul în care noi vedem lumea şi în care sîntem percepuţi de alţii. Viaţa noastră este o proiecţie clară a minţii inconştiente, despre noi înşine şi lumea înconjurătoare.

Expresia “eşti ceea ce gîndeşti” este cum nu se poate mai ade­vă­ra­tă. Un copil căruia i se repetă zilnic că e neîndemînatic va începe să dezvolte o autoprogramare interioară care să îi confirme acest lucru permanent, mai ales că  cei mici nu au capacitatea de a discerne afirmaţiile negative de cele pozitive, preluînd ideea ca fiind adevărată.

 

PRINCIPIU. Toate aş­tep­tă­rile noastre se materializează. Dacă avem, de exemplu, credinţa că toţi ceilalţi ne înşală, programul din mintea noastră va încerca să do­ve­dească constant acest lucru adu­cînd în realitatea imediată persoa­ne în care nu ne putem încrede. Este important aşadar să fim atenţi la semnele şi aşa-zisele coincidenţe sau accidente din viaţa noastră, pentru că ele sînt de fapt mesaje ascunse ale subconştientului care ne comunică astfel ce anume urmărim sau încotro ne îndreptăm.

Cum putem deveni conştienţi de aceste mesaje? Cum le putem vedea sau auzi?

ascultå. Poate pare naiv, dar, dacă ne frămîntă, de pildă, răs­punsul la o întrebare, putem fi mult mai atenţi la ceea ce spun oamenii din preajma noastră;

dintr-o dată auzim un cuvînt, o frază care au o anumită sem­ni­ficaţie pentru noi. Fiecare persoană pe care o întîlnim are de fapt un anumit mesaj pentru noi. Alteori, versurile unei melodii ascultate la radio ne pot aduce răspunsul pe care îl căutăm, ori vedem un film care prezintă exact un caz ca al nostru, ori avem un vis prin care mintea noastră ne comunică ce dorim.

A fi  prezent, a asculta, a fi atent la tot ceea ce se întîmplă în acest moment în jurul tău poate re­prezenta astfel o sursă nelimitată de răspunsuri la întrebările tale.

Universul întreg este o reţea energetică în care subconştientul colectiv şi cel individual se interconectează; telepatia, premoniţia, sentimentul “am mai fost pe aici” sînt mesaje inconştiente pentru tine. Fii atent la propriile cuvinte, ascultă-ţi expresiile cele mai frecvente, încearcă să devii conştient de ceea ce exprimi, pentru a avea un tablou mai clar al credinţelor tale interioare!

Nu ignora nici emoţiile care apar; ele îţi comunică cel mai bine ceea ce gîndeşti. O stare de bine îţi arată că ceea ce îţi propui este în concordanţă cu ceea ce e în mintea ta inconştientă.

Fii atent la ceea ce judeci; felul în care îi analizăm pe ceilalţi reprezintă modul în care ne vedem de fapt pe noi înşine; tot ceea ce nu ne place la alţii nu ne-ar plăcea nici la noi.

Ascultă nu numai ce vorbeşti, ascultă-te cu atenţie atunci cînd fredonezi o melodie: ea s-ar putea să îţi comunice prin versurile ei ce simţi în interior.

Uită-te la înscrisurile din jurul tău, pe stradă, la birou, oriunde ai fi; tot ceea ce se repetă, toate cuvintele care reapar mereu sînt de fapt un semnal ascuns pentru tine.

 

OGLINDA. Mesajele pot apărea inclusiv în casa ta; în Feng Shui, casa reprezintă transpunerea în plan fizic a subconştientului tău, ca o oglindă. O scurgere de apă, spre exemplu, poate sugera eli­mi­narea unor emoţii sau sentimente ori pierderi financiare, iar dacă sistemul electric nu funcţionează în casa ta este pentru că sistemul tău nervos este extenuat.

Nu în ultimul rînd, ascultă me­sa­jele corpului tău. Orice boală sau disconfort fizic îţi transmite me­sa­jul că ai gînduri negative. Într-un articol trecut (“Descoperă limbajul bolilor”) am prezentat cîteva dintre tiparele mentale care pot induce unele afecţiuni,  pentru că atunci cînd eşti bolnav este important să conştientizezi care este emoţia ce a creat boala şi să o elimini pentru a te vindeca natural.

La fel, dacă avem un animal de casă, putem fi atenţi la comportamentul lui, la sănătatea şi la starea lui; el ne reflectă aşa cum sîntem, pentru că preia energia aurei noastre şi o oglindeşte perfect. În majoritatea cazurilor, animalul se îm­bol­nă­veşte dacă stăpînul său este nefericit sau trece printr-un şoc emoţional, preluînd dezechilibrul său energetic.

 

PREVESTIRI. Tot aşa, orice accident pe care îl avem, indiferent dacă ne tăiem la un deget în timp ce preparăm masa sau sîntem în maşină şi ne-am tamponat cu altcineva, toate ne reflectă starea interioară care se află în dezechilibru. De multe ori, gîndurile sau emoţiile pe care le avem înainte de accident ne pot furniza o mulţime de detalii despre noi înşine.

Nu există aşadar greşeli în viaţa noastră; există doar semne care ne arată unde sîntem exact şi ce trebuie să facem. Acelaşi lucru se poate spune şi despre coincidenţe sau sincronicitate; ele par întîm­plări miraculoase, dar în reali­tate sînt doar potriviri perfecte ale pla­nului conştient cu cel subconştient.

Putem însă comunica cu subconştientul nostru şi cere semne oricînd; nu trebuie să le aşteptăm să apară. Spre exemplu, dacă deschidem o carte la întîmplare, putem afla exact răspunsul pe care îl căutăm.

Indiferent care e calea pe care tu o alegi pentru a te cunoaşte mai bine, respectă mesajele pe care le primeşti; ele par că vin din exterior, dar de fapt vin dinăuntrul tău, din credinţele tale cele mai profunde.

Cunoaşte-te prin ceea ce ţi se întîmplă!

×
Subiecte în articol: putem suflet