x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale cu efecte

Controale cu efecte

de Nicoleta Catana    |    28 Aug 2008   •   00:00

Inspectorii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi din Bucureşti au desfăşurat în perioada 15-21 august 2008 aproximativ 2.000 de controale în unităţi cu profil agroalimentar, în cadrul cărora au verificat modul în care se respectă legislaţia sanitar-veterinară în vigoare în sectorul non-animal.

Inspectorii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi din Bucureşti au desfăşurat în perioada 15-21 august 2008 aproximativ 2.000 de controale în unităţi cu profil agroalimentar, în cadrul cărora au verificat modul în care se respectă legislaţia sanitar-veterinară în vigoare în sectorul non-animal. Astfel, au fost verificate unităţi de fabricare a produselor de morărit, de fabricare a pîinii şi a produselor de patiserie, laboratoare de cofetărie, unităţi de depozitare a legumelor şi fructelor, a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de comercializare a produselor din sectorul non-animal.

 
DEFICIENŢE. Printre neregulile constatate se numără depozitarea necorespunzătoare a alimentelor şi ambalajelor, spaţii de depozitare neîntreţinute corespunzător, spaţii de producţie degradate, nerespectarea lanţului frigorific. De asemenea, s-au mai constatat absenţa documentelor care să ateste provenienţa alimentelor şi lipsa apei curente.
Comercianţii găsiţi cu nereguli au fost amendaţi cu 59 de amenzi în valoare totală de 124.500 RON şi au fost reţinute de la comercializare 80 de kilograme de fructe şi legume, dar şi 11 kilograme de produse de patiserie.

×
Subiecte în articol: bun de consum