x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Control în piaţa Drumul Taberei

Control în piaţa Drumul Taberei

de Mihaela Ionescu    |    02 Iul 2009   •   00:00

Piaţa Drumul Taberei a fost verificată de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, joi, 2 iulie. Au fost controlataţi 40 de comercianţi, verificându-se 1.500 de produse nealimentare şi 1.671 kg de produse alimentare.



Pentru abaterile constatate au fost aplicate 32 amenzi contravenţionale în valoare de 212.000 lei. Totodată, au dispus oprirea definitivă de la comercializare a 80 kg de produse alimentare care aveau data limită de consum depăşită şi oprirea temporară de la comercializare a 1.061 kg produse alimentare şi a întregii cantităţi de produse nealimentare controlate.

De asemenea, a fost oprită temporar activitatea unei unităţi de alimentaţie publică, până la intrarea în legalitate. Sancţiunile aplicate au vizat termen de valabilitate expirat pentru produse alimentare, materii prime alterate (carne de pui, carne de curcan, pastă de mici), lipsa gramaj, lipituri laterale şi arsuri pe suprafeţele de coacere la produsele de panificaţie, lipsa elementelor de identificare pentru produse alimentare ambalate, lipsa informării pentru produse nealimentare şi alimentare, nerespectarea condiţiilor de depozitare, practici comerciale abuzive privind informarea consumatorilor, la produsele lactate, lipsa informării referitoare la modul de comercializare şi compoziţia fibroasă pentru produse textile, lipsa traducerii în limba română a instrucţiunilor de folosire pentru produse nealimentare, lipsa garanţiei pentru produse nealimentare, lipsa afişării preţurilor, neautorizarea punctului de lucru.

"Acţiunea de control de astăzi face parte din măsurile prin care Autoritatea se asigură că produsele şi serviciile oferite consumatorilor să fie de calitate. Scopul comisarilor noştri este de a urmări respectarea legislaţiei în vigoare privind protecţia consumatorilor, în domeniul alimentar şi nealimentar. Eliminarea de pe piaţă a produselor care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, sporeşte încrederea românilor în a achiziţiona produse", a declarat Bogdan Marcel Pandelică, preşedinte ANPC.

×
Subiecte în articol: bun de consum produse lipsa