x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Copii cuminți, părinți perfecți? Lucruri pe care trebuie să le ştie părinţii

Copii cuminți, părinți perfecți? Lucruri pe care trebuie să le ştie părinţii

de Dan Cuandi    |    16 Iul 2014   •   21:45
Copii cuminți, părinți perfecți? Lucruri pe care trebuie să le ştie părinţii

De câte ori nu te-ai uitat la alţi părinţi cum se comportă cu copiii lor şi nu ai considerat că tu nu te ridici la nivelul lor? Fii liniştit însă, nu credem că există părinţi perfecţi. Dar poți fi un părinte mai bun, dacă ții seama de câteva lucruri.

După venirea pe lume a copilului, părinţii se confruntă tot timpul cu situaţii noi şi trebuie să se adapteze permanent în funcţie de evoluţia micuţului. Fiecare experienţă este unică şi indiferent cât de bine te-ai pregătit pentru rolul de părinte, în viaţă apar tot felul de situaţii inedite cărora trebuie să le găseşti o rezolvare.

Învaţă din propriile greşeli

Copiii au personalităţi şi temperamente diferite iar părinţii trebuie să înveţe să-i cunoască şi să comunice în permanenţă cu ei. Cei mici au în primul rând nevoie de multă dragoste, atenţie şi susţinere. Acestea sunt principalele ingrediente care consolidează relaţia părinţilor cu copiii. În rest, trebuie să admiţi că odrasla ta greşeşte dar şi că tu eşti supus greşelii. De fiecare dată când iei o decizie care nu este corectă este bine să fii conştient de acest lucru şi să înveţi din propria experienţă. Data viitoare poate că vei fi mai răbdător cu copilul tău atunci când greşeşte sau când pur şi simplu acţionează ca un copil normal. Nu trebuie nici să-ţi exagerezi greşeala şi să te condamni la nesfârşit pentru ceea ce ai făcut. Cea mai bună atitudine este recunoaşterea greşelii în faţa copilului. Atunci nu se va mai simţi vinovat degeaba şi va învăţa că şi părintele lui poate greşi uneori.

Lucruri pe care trebuie să le ştie părinţii

Chiar înainte de a deveni părinţi, adulţii trebuie să ştie câteva lucruri esenţiale, care să îi ajute să nu devină complexaţi atunci când se compară cu alţi părinţi.
- părinţii trebuie să fie conştienţi că nu-şi pot controla copilul tot timpul, chiar dacă este micuţ.
- părintele nu poate să-şi oblige copilul să................................

Citește ARTICOLUL INTEGRAL AICI
 

×
Subiecte în articol: felicia tata