x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum îţi influenţează imaginaţia creierul

Cum îţi influenţează imaginaţia creierul

26 Ian 2013   •   08:58
Cum îţi influenţează imaginaţia creierul

Cum crezi ca vei ajunge un bun pianist: exersand in fiecare zi sau imaginandu-ti ca exersezi in fiecare zi? Chiar daca pare greu de crezut, rezultatul este acelasi in ambele situatii. Acest fenomen este, potrivit specialistilor, extrem de des intalnit: „antrenandu-ti” creierul, poti sa-ti imbunatatesti diverse abilitati (chiar si forta) fizice.

Viktor Frankl, un psihiatru evreu, a fost detinut timp de trei ani in lagarele de concentrare naziste din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. In acest rastimp, Frankl si-a dat seama ca singurul lucru care i-a ramas liber este imaginatia. El detinea astfel puterea de a raspunde in alt mod ororilor la care era supus el sau ceilalti detinuti.

Frankl isi imagina cum arata sotia lui, se imagina imbratisand-o din nou, se imagina povestind studentilor dupa ce razboiul se va fi terminat toate lectiile pe care le-a invatat in lagarul de concentrare. Frankl a supravietuit si a impartasit toate experientele in cartea sa din 1946 „Omul in cautarea sensului vietii”, care s-a vandut in peste 10 milioane de copii.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: imaginatie creier creativitate