x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Aceasta bautura naturala te poate scapa de durerile de cap

Aceasta bautura naturala te poate scapa de durerile de cap

19 Iul 2016   •   10:36
Aceasta bautura naturala te poate scapa de durerile de cap
Sursa foto: Elena Elisseeva/Getty Images/Hemera

Ai dureri de cap şi stări de anxietate? Acestea sunt adesea cauzate de stres, deshidratare şi tensiune, iar uleiul de lavandă este esenţial în tratarea acestor probleme.

 Lavanda sau levănţica este o plantă extraordinară care stabilizează starea de spirit şi acţionează ca un agent analgezic eficient. Aceasta are efecte extraordinare asupra durerilor de cap şi este foarte utilă în cazul stresului şi tensiunilor, datorită mirosului său care calmează simţurile.

Pe lângă mirosul excelent care calmează simţurile, levănţica are o strucură complexă şi multe beneficii pentru sănătate, deoarece are antidepresiv puternic, sedativ, antibacterian, antiseptic, anti-inflamator, anti-fungic şi proprietăţi detoxifiante.

Cercetătorii din Florida au arătat că lavanda ameliorează anxietatea, iar uleiul esențial al acesteia are efecte medicinale puternice, cum ar fi reducerea ratelor de puls și anxietate. Acest ulei tratează, de asemenea, probleme ale sinusurilor, mahmureala, depresia şi restabileşte echilibrul în organism,potrivit healthyfoodhouse.com.

Următorul remediu natural tratează durerile de cap constante, combinând efectele lavandei cu limonada care te ajută, de asemenea, şi în restabilirea echilibrului în organism.

Cum să prepari limonada cu ulei de lavandă

Ingrediente:

  • O picătură de ulei esenţial de levănţică
  • Sucul a 6 lămâi
  • O ceaşcă de miere
  • 12 căni de apă

Instrucţiuni:

Se amestecă într-un vas toate ingredientele  de mai sus. Se răceşte amestecul şi se adaugă mai multă apă sau miere după gust, apoi se acoperă şi se lasă la rece timp de o oră.

Mai mult de atât, 10-12 picături de ulei de levănţică în aerul din birou sau de acasă, poate reduce stresul, iar 5-6 picături de acest ulei pot fi adăugate şi în apa caldă din cadă.

 

×
Subiecte în articol: lavanda uleiul de lavandă durere de cap