x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum să slăbești eficient. 13 reguli de fitness și alimentație pentru a vedea rezultate rapid

Cum să slăbești eficient. 13 reguli de fitness și alimentație pentru a vedea rezultate rapid

17 Iul 2019   •   13:59
Cum să slăbești eficient. 13 reguli de fitness și alimentație pentru a vedea rezultate rapid

Azi vorbim despre reguli al fitness-ului, dar și despre niște idei greșite care se mai perpetuează inclusiv în cercurile de presupuși profesioniști.

Ce este fitness-ul si ce reguli trebuie respectate pentru a vedea rezultate?

Fitness-ul reprezintă activitatea fizică ce oferă organismului posibilitatea de a-și folosi la maxim resursele energetice. Poate fi privit ca o cale de îmbunătățire a sănătății, aspectului și randamentului fiecărei persoane în parte. Pe lângă efectele benefice asupra fizicului nostru, sportul poate avea efecte pozitive și asupra funcțiilor creierului nostru, îmbunătățindu-ne inclusiv starea generală emoțională.

Vezi și Detoxifierea colonului – repede și natural. 13 alimente care te ajută

Fitness-ul poate fi pe cât de incitant, pe atât de frustrant. Eu știu asta cel mai bine. La fel, sportul poate deveni foarte monoton dacă nu are cine să îți deschidă mintea către exerciții noi și varietate în antrenamente.

13 reguli de fitness și alimentație pentru a vedea rezultate rapid

#1 Nu te arunca la niste antrenamente foarte elaborate inca de la inceput
Regula asta e de baza, in special daca vii dupa multi ani de sedentarismIa-o usor si respecta cateva reguli, in timp ce elimini niste idei gresite pe care mai mult ca sigur le-ai auzit de prea multe ori (vezi abdomenele pentru arderea grasimii de pe burta).

#2 Nu folosi greutati pe care nu le poti controla
Antreneaza-ti corpul, nu ego-ul, altfel te poti supune unor riscuri inutile, mai ales daca nu esti obisnuit(a). Calitatea, nu cantitatea conteaza in aceasta privinta, iar incetul cu incetul, vei ajunge si sa muti muntii din loc.

#3 Nu sari peste incalzire!
Exercitiile de incalzire iti pregatesc muschii pentru antrenament, cresc mobilitatea corpului si scad riscurile de accidentare, cum ar intinderile. Mai mult, in timpul unui antrenament intens, ritmul cardiac poate depasi 100 de batai pe minut, motiv pentru care inima nu ar trebui fortata brusc.

Cauta niste exercitii simple pe care le executi cu greutati foarte mici sau deloc si evita sa faci stretching inainte de antrenament (acele exercitii sunt pentru finalul antrenamentului!).

Citește mai departe despre 13 reguli de fitness și alimentație pentru a vedea rezultate rapid

×