x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum să slăbești rapid, mâncând cereale

Cum să slăbești rapid, mâncând cereale

19 Sep 2016   •   11:48
Cum să slăbești rapid, mâncând cereale

Previi diabetul, afecțiunile digestive și slăbești mai ușor dacă adaugi la dieta zilnică alimente care conțin fibre, ca leguminoasele și cerealele integrale, scrie clicksanatate.ro.

Fibrele au un mare beneficiu: organismul nu le digeră şi nu le absoarbe, aşa cum se întâmplă, spre exemplu, cu grăsimile, proteinele sau glucidele. Ele ajung în stomac şi ajută la digestie. Consumul zilnic recomandat de fibre este de 35 de grame.
Introdu fibre în cura de slăbire

Pentru că se umflă în intestine, fibrele creează repede senzaţia de saţietate. Foamea dispare şi, totodată, şi nevoia de a „ciuguli” între mese. De aceea, fibrele sunt un aliat de nădejde în regimurile alimentare. Mai mult, consumul caloric este minimal şi ajută şi la detoxifierea organismului.

Lintea e foarte bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului. Acesta arde grăsimile sanguine, ajută la formarea hemoglobinei sau îmbunătăţeşte metabolismul celular.

Lintea este recomandată mamelor care alăptează, sporeşte nivelul de energie al organismului şi creşte rezistenţa la efort. Nu există contraindicaţii pentru linte, însă este indicat ca dieta să nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu solicita aparatul digestiv.
Te protejează de bolile de colon

Datorită umflării fibrelor în intestine şi a reglării digestiei, o dietă bazată pe legume şi fructe poate preveni afecţiunile colonului. Mai mult, unele probleme ale tractului digestiv pot fi evitate, oprite sau chiar anulate doar prin urmarea dietei pe bază de fibre. Aceasta ajută la prevenirea constipaţiei sau a hemoroizilor.

×
Subiecte în articol: cereale slabit dieta regim mancare