x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum te îngrași fără să-ți dai seama: top 4 greșeli când mâncăm

Cum te îngrași fără să-ți dai seama: top 4 greșeli când mâncăm

01 Noi 2019   •   12:44
Cum te îngrași fără să-ți dai seama: top 4 greșeli când mâncăm
Sursa foto: pixabay.com

Am mai zis de nenumărate ori și o repet: Dumnezeu nu prea a lăsat pe pământ alimente care să îngrașe ele în sine. Obezitatea a devenit o problemă uriașă la nivel mondial din cauza obiceiurilor proaste propagate de mai toate bucătăriile de pe planetă și, mai grav, împământenite din copilărie.

Poate cel mai grav este că părinții nu se informează corespunzător și transmit copiilor obiceiuri alimentare proaste. Iar problema cea mai mare e că e îngrozitor de greu să ți le mai educi după o anumită vârstă. Este nevoie de multă voință pentru că intervine și o oarecare dependență, corpul obișnuindu-se să-ți ceara anumite lucruri.

Nici dacă mănânci la un restaurant de lux nu este neapărat o garanție că mănânci și corect. Mie, de exemplu, de asta îmi este și greu să mănânc în oraș: chiar dacă listele de meniu sunt kilometrice, îmi este foarte dificil să găsesc lucruri simple, adică așa cum mănânc eu.

Ce vreau să spun este că poți avea o siluetă decentă și o nutriție cât de cât corectă și dacă doar elimini câteva obiceiuri proaste de gătit și alimentație. Iată top  4:

1. Cartofii, garnitură pentru carne sau în combinație cu alte proteine animale (brânză)

Cartoful este perceput aproape exclusiv ca garnitură la friptură sau combinat în diverse moduri cu brânză. Foarte greșit. Amidonul, conținut în cantitate mare de cartofi, nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele din carne. Deci combinația duce la îngreunarea digestiei și la acumularea de kilograme.

Gătiți corect, însă, cartofii nu doar că nu îngrașă, dar te ajută să slăbești.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×