x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum ţinem în frîu stresul

Cum ţinem în frîu stresul

de Andrada Floria    |    05 Aug 2008   •   00:00

Cu cît vacanţa este mai aproape, cu atît parcă stresul e mai mare. Sîntem mai obosiţi şi dăm din ce în ce mai puţin randament. Majoritatea consideră că cea mai bună metodă de a scăpa de stres este o săptămînă de relaxare totală.



Cu cît vacanţa este mai aproape, cu atît parcă stresul e mai mare. Sîntem mai obosiţi şi dăm din ce în ce mai puţin randament. Majoritatea consideră că cea mai bună metodă de a scăpa de stres este o săptămînă de relaxare totală. Antrenorul de fitness Luiza Bucur, de la Club Plus Fit, ne oferă însă o soluţie pe care o putem aplica chiar în pauzele de la serviciu: exerciţiile fizice antistres.

Cîteva minute de mişcări de stretching inspirate din yoga stimulează eliberarea endorfinelor, hormonii fericirii. Rezultatul: relaxare fizică şi psihică şi, evident, alungarea stresului. Specialistul nostru spune că exerciţiile fizice pun sîngele în mişcare şi astfel creierul este mai bine oxigenat. Iar noi vom fi mai eficienţi în îndeplinirea sarcinilor de la birou. Fiecare postură inspirată din yoga trebuie menţinută timp de 20 de secunde, respirînd profund.

   
 Şezînd cu picioarele întinse şi cu sprijin pe palma dreaptă, îndoaie genunchiul drept şi trece-l peste piciorul celălalt  Şezînd cu picioarele depărtate şi cu tălpile lipite, apleacă trunchiul pînă cînd fruntea ajunge foarte aproape de tălpi
   
 Culcat cu braţele întinse deasupra capului, du picioarele peste cap, dar rămîi cu umerii pe sol  Culcat pe saltea, cu braţele întinse lateral şi cu genunchii îndoiţi, du genunchii într-o parte, apoi schimbă partea, menţinînd spatele drept

×
Subiecte în articol: armonia trupului