x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet CUPLU - Există suflete-pereche?

CUPLU - Există suflete-pereche?

01 Oct 2008   •   00:00
CUPLU - Există suflete-pereche?

Sunt întrebată deseori ce părere am despre "sufletele-pereche" şi dacă acestea există. Din punctul meu de vedere şi din experienţa acumulată, pot spune că da, există "suflete-pereche", dar înţelesul pe care îl dau eu acestui concept e cumva diferit.



Sunt întrebată deseori ce părere am despre "sufletele-pereche" şi dacă acestea există. Din punctul meu de vedere şi din experienţa acumulată, pot spune că da, există "suflete-pereche", dar înţelesul pe care îl dau eu acestui concept e cumva diferit.

În fiecare clipă emitem anumite judecăţi, avem anumite emoţii şi suntem într-o anume stare care reflectă ceea ce am învăţat din trecut. Avem anumite credinţe şi temeri, adică transmitem o vibraţie energetică specifică către ceilalţi. Cei cu care rezonă cel mai bine, deci cu care avem cele mai multe lucruri în comun, care ne reflectă cel mai clar şi sunt ca o oglindă pentru noi, aceia sunt "sufletele noastre pereche" în toate privinţele: şi bune, şi rele.

LEGENDĂ
De regulă, acest termen e folosit pentru a reda o relaţie şi o dragoste romantică perfectă între doi oameni, adică se face referire doar la sensul pozitiv al vibraţiei care rezonează între cei doi.

Dar energia funcţionează în orice sens, pozitiv sau negativ, fie că noi credem, fie că nu, adică şi atunci când ni se pare că avem lângă noi cei mai imposibili oameni, cu cel mai agresiv comportament, întrucât ei ne reflectă (altfel nu ar fi în viaţa noastră) şi sunt tot "suflete-pereche" pentru noi.

Raţional e greu de crezut că am dori vreodată să atragem pe cineva de acest gen, dar exact asta se întâmplă, dacă nu am curăţat în mintea şi în sufletul nostru resturile emoţionale care ne aduc în astfel de situaţii, inconştient, desigur. Nu poţi atrage un "suflet-pereche" de vibraţie pozitivă atâta timp cât tu te afli pe una joasă, negativă.

Conform unor studii ce analizau influenţa gândurilor noastre, se pare că din totalul lor doar 10% sunt conştiente, restul, de 90%, fiind emise fără ca noi să ne dăm seama de ele. De aceea, deşi poate nu ne place relaţia pe care o avem, ea este parte din noi, din gândurile şi emoţiile pe care le transmitem zilnic şi reprezintă o rezonanţă perfectă cu "sufletul-pereche" ales de subconştient.

Într-un film artistic ("Jerry Maguire") personajul feminin interpretat de Renee Zellweger îi spune celui jucat de Tom Cruise  o replică devenită clasică: "You complete me" (o traducere care nu poate reda sensul real al frazei ar fi: "Mă completezi"). Acesta este mirajul "sufletelor-pereche", mirajul în care oamenii cred. Nu numai că aşa am fost învăţaţi, dar întâlnim această iluzie a "sufletelor-pereche" şi în muzică, în mass-media, în versurile poeziilor sau în romane, peste tot. Iluzia este întreţinută continuu, astfel încât ne e greu să vedem şi altceva dincolo de această percepţie. De aceea sunt convinsă că fiecare om e interesat numai de aspectul pozitiv al legendei "sufletelor-pereche". Însă posibilitatea de a întâlni o persoană pozitivă sau de a vibra pe o frecvenţă benefică cu acelaşi partener care până mai ieri era agresiv este mare doar în momentul în care eşti pregătit pentru asta.

"Sufletul-pereche" există de altfel în fiecare om întâlnit, pentru că rezonam mereu cu câte cineva. Însă depinde de tine în ce fel alegi să rezonezi cu ceilalţi şi pe ce vibraţie vrei să rămâi în cuplu.

METAMORFOZĂ
Am întâlnit cazuri în care soţul şi soţia nu mai aveau nimic să îşi spună, relaţia era deja încheiată de mulţi ani între ei, dar în momentul în care unul dintre aceştia (de regulă femeia) s-a schimbat profund interior, celălalt a căptăt toată energia iubirii transmise şi a fost atras înapoi ca o albină către flori, instinctiv, fără a fi forţat cu nimic, formând împreună un cuplu extrem de armonios. Schimbarea unuia aduce modificări în celălalt. Energia iubirii transformă sufletul fiecăruia şi astfel, din doi oameni separaţi de egourile şi iluziile lor, rămâne esenţa pură a sufletelor "pereche", vibrând pozitiv pe aceeaşi melodie a dragostei necondiţionate.

În cazul clasic al "sufletelor-pereche", unde cei doi îşi văd numai calităţile şi rezonează perfect pozitiv, dacă relaţia dintre ei se rezumă doar la atât, pe fundalul unei dependenţe a unuia faţă de celălalt şi fără să existe o puternică iubire de sine, aceasta nu poate rezista în timp sau nu poate aduce împliniri sufleteşti.

Căci, în esenţă, principala relaţie pe care o avem în viaţă este aceea cu noi înşine şi deci cu sufletul nostru. De el trebuie să avem grijă mai întâi, pentru ca iubirea să trăiască în noi şi prin noi, către alţii. Din dragoste pentru noi înşine, avem posibilitatea de a alege în fiecare moment al vieţii doar ceea ce ne este spre beneficiul nostru suprem. Doar e vorba despre viaţa noastră şi nu merită să facem compromisuri!

Când deschidem larg ochii şi vedem cu înţelepciune că noi suntem responsabili pentru felul în care decurg viaţa şi relaţiile noastre cu ceilalţi, facem primii paşi către "sufletul-pereche". Aşa cum am spus, toţi suntem la un anumit moment în viaţă "suflete-pereche" cu ceilalţi; suntem conectaţi energetic şi, chiar dacă am vrea să credem că suntem separaţi, realitatea, dar şi demonstraţiile fizicii cuantice ne contrazic.

Invitaţie la dialog

Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acreditat de Feng Shui Society UK (FSSA) şi primul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista internaţională a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici.

×
Subiecte în articol: suflet