x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De ce nu funcţionează întotdeauna dietele?

De ce nu funcţionează întotdeauna dietele?

de IncomeMagazine    |    12 Mar 2013   •   07:25
De ce nu funcţionează întotdeauna dietele?
Sursa foto: Zoonar RF/Getty Images/Zoonar RF

Ai renunţat complet la dulciuri în favoarea fructelor. Mergi în fiecare zi la fitness şi de două ori pe săptămână la masaj. Numeri caloriile şi, cu toate acestea, cântarul nu se îndură. De ce nu slăbeşti? Specialiştii de la desprespa.ro enumeră posibilele cauze.

Citeste si 7 alimente care te ajută să slăbeşti

Daca numeri caloriile, ai grija cum o faci. Doar 11% dintre noi ne estimam corect consumul si necesarul zilnic de calorii. Foloseste un calculator online pentru a determina necesarul zilnic, iar de aici poti sa scazi inca 200kcal pentru a trece cu adevarat la un program de dieta. Pentru a afla cate calorii au anumite gustari, foloseste tabelele speciale (gasesti tot pe Internet) si, pe parcurs, vei vedea ca vei retine cifrele pentru alimentele de baza. De asemenea, incearca sa imparti necesarul zilnic la cat mai multe mese – altfel, organismul nu va face fata arderilor, iar excesul de grasime se va depune.

Citeste si Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos

Nu te baza numai pe sport. In timpul unei ore de aerobic, ardem doar 400 de calorii. Daca nu reducem deloc din consumul de alimente, efortul nu va fi vizibil si nu vei reusi sa slabesti. APe langa sport, fa si un mic compromis in ceea ce priveste alimentatia: de pilda, propune-ti sa nu mai mananci dupa ora 18. Sau macar 19. Si fara fructe dupa ora 16.

Citeste si 10 greșeli în dietă

Nu te lasa inselat de produsele fara zahar. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au ajuns la concluzia ca toate acele produse cu etichete ,,fara grasimi”, ,,fara zahar” sau ,,dietetic” au adesea de doua ori mai multe calorii decat echivalentul lor ,,non-dietetic”. Daca ti-e pofta de ciocolata, alege varianta cu 80% cacao. Daca simti ca innebunesti fara inghetata, mananca, dar in portii mici. Chiar dacă sunt "light", bauturile carbogazoase nu au ce cauta intr-o dieta.

Citeste si „Caloriile negative” te ajută să slăbeşti

Nu uita nici de apa. Trebuie sa bei macar doi litri de apa pe zi si sa renunti la sucurile din comert. Daca vrei neaparat ceva ,,cu gust”, fa-ti in fiecare zi un alt tip de ceai sau prepara sucuri din fructe si legume in storcatorul de fructe.

Citeste si 3 lucruri necesare pentru a scăpa de grăsimea abdominală

×
Subiecte în articol: dieta greşeli