x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli. Ce ne invata UE

De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli. Ce ne invata UE

de IncomeMagazine    |    10 Dec 2012   •   07:32
De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli. Ce ne invata UE
Sursa foto: BananaStock/Getty Images/BananaStock RF
Uniunea Europeană a autorizat o serie de reguli privind alimentaţia sănătoasă, pentru a desfiinţa percepţiile false sau nedovedite asupra mâncărurilor şi a băuturilor, precum promisiunile de pierdere în greutate sau cele privind buna funcţionare mintală sau sănătatea inimii.


Regulile de Nutriţie şi Sănătate făcute publice de Uniunea Europeană privind alimentaţia sănătoasă demontează exemplele clasice de "regim sănătos", precum fructele, legumele, peştele gras, seminţele, ouăle, nucile şi carnea de pasăre, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

În timp ce se presupune că decizia organismului european va afecta site-uri şi firme mari de produse care promit pierderea în greutate, dieteticienii se menţin reticenţi în privinţa schimbărilor. Potrivit acestora, multe dintre produsele regăsite pe listele nou aprobate sunt ingrediente procesate, iar multe mâncăruri evident benefice nu pot ridica îndoieli privind efectele asupra sănătăţii, ca de exemplu sucul de roşii, mierea, seminţele de dovlec şi broccoli.

Principalele aspecte ale noii liste aprobate de grupul de experţi al Comisiei Europene sunt următoarele, comentate de dieteticianul autorizat Carrie Ruxton:

"Sănătos pentru inimă"

Nou : Esterii de stanoli din plante sau sterolii din plante reprezintă ingredientul activ din unele produse care pretind că reduc nivelul de colesterol.

Sunt necesare trei grame pe zi de astfel de ingrediente pentru a reduce cu 10 la sută lipoproteinele cu densitate mică (LDL sau "colesterolul rău"), dar ingredientele sunt patentate, însemnând că se găsesc foarte greu.

Citeste intreaga lista

Citeste si
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
10 trucuri legate de dietă care chiar funcţionează
Cum poţi să eviţi creşterea în greutate dacă urmezi dieta yo yo
Secretele dietei Raw Vegan
Cum sa slabesti cu Dieta Dukan

×