x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De ce ți-e foame mai mereu și alimente care taie pofta de mâncare

De ce ți-e foame mai mereu și alimente care taie pofta de mâncare

20 Mar 2017   •   20:20
De ce ți-e foame mai mereu și alimente care taie pofta de mâncare

În general, orice poftă exagerată, imposibil de ignorat, indică o carență în organism. De fapt, corpului îi lipsește ceva și asta este forma sub care îți transmite acest lucru. Indiferent dacă vorbim de poftă de dulce, sărat, grăsimi sau de mâncare, în general.

Problema cea mai mare, însă, este că nu înseamnă nicidecum că aia îi lipsește organismului iar satisfacerea poftei nu va duce decât la accentuarea carenței respective deci la adâncirea problemei, sub toate aspectele.

Ce carență în organism indică apetitul exagerat

Pofta de mâncare prea mare indică o gestionare proastă a dietei. Explicația științifică, dată de profesorul Mencinicopschi în cartea “Și noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?”, este că un consum excesiv de produse procesate, care sunt foarte bogate în grăsimi și zaharuri, face ca hormonul responsabil cu senzația de sațietate să fie activ în permanență, producând astfel o continuă senzație de foame.

De asemenea, deshidratarea poate produce senzație de foame, adică să confundați setea cu foamea.

Stresul, fluctuațiile de greutate dar și programul de masă dezordonat sunt, de asemenea, factori care pot provoca o poftă de mâncare ieșită din limitele normale.

 

Citeste aici si despre Top 5 alimente care taie pofta de mâncare

×