x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Dieta alcalină, cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului

Dieta alcalină, cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului

21 Apr 2016   •   16:15
Dieta alcalină, cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului

Dieta alcalină este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului, dar din păcate este greu de adoptat în țările occidentale, unde oferta de alimente procesate, semi-preparate și fast-food este atât de variată și răspândită.

O alimentație corectă ar trebui să cuprindă alimente proaspete, preparate cât mai simplu, scrie healthyfoodhouse.com. Dacă intenționați să adoptați dieta alcalină, trebuie să aveți în vedere faptul că:

 

Reduce inflamația și îmbunătățește pH-ul intracelular

În prezent, tot mai mulți oameni consumă alimente care cresc pH-ul intracelular și cauzează inflamație, adică cel mai propice mediu pentru dezvoltarea și proliferarea cancerului.

O dietă alcalină care va combate deci inflamația și va echilibra pH-ul cuprinde vegetale verzi, broccoli, rădăcinoase, ierburi și condimente, linte și mazăre, conopidă, varză, usturoi, ceapă, nuci și semințe și cantități mici de cereale fără gluten, cum este orezul.

În plus, de 2-3 ori pe săptămână puteți servi carne (hrănită exclusiv cu iarbă), pește oceanic sau pui organic.Pentru a echilibra consumul de vitamine și minerale, ar trebui să consumați 2-3 fructe proaspete în fiecare zi și cât mai multe legume.

 

Evitați glutenul

Cerealele cu conținut de gluten provoacă inflamație, care este favorabilă dezvoltării cancerului și de aceea, este esențial să eliminați din dietă grâul, secara, orzul și produsele derivate, cum sunt pastele, prăjiturile, pâinea, biscuiții.

Pentru a vă asigura necesarul de carbohidrați complecși ar trebui să consumați cereale precum orezul, quinoa, hrișca sau meiul. Nu cumpărați produse semipreparate etichetate „fără gluten”, pentru că au în componență zahăr și uleiuri procesate.

 

Evitați zahărul

Această dietă exclude zahărul, ingredient care creează aciditate în organism. O alimentație bogată în zahăr, dar și în fructe, provoacă un răspuns rapid al insulinei. Rezultatul este dezvoltarea unei rezistențe la insulină, direct legată de proliferarea cancerului.

În plus, zahărul procesat absoarbe magneziul din organism.

 

Evitați lactatele

Numeroase studii ale medicilor și ale oamenilor de știință au ajuns la concluzia că există o strânsă legătură între lactate și cancer. Vinovată ar fi caseina, proteină existentă în toate produsele derivate din lapte.

 

×