x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet DIETĂ ANTIRID - Strugurii regenerează pielea

DIETĂ ANTIRID - Strugurii regenerează pielea

de Steluta Indrei    |    04 Oct 2008   •   00:00
DIETĂ ANTIRID - Strugurii regenerează pielea

Mâncaţi struguri din belşug dacă vreţi să aveţi pielea netedă şi catifelată!



Mâncaţi struguri din belşug dacă vreţi să aveţi pielea netedă şi catifelată!

Este sfatul pe care nutriţioniştii îl adresează în acest sezon atât femeilor, cât şi bărbaţilor.

Bogaţi în substanţe antiîmbătrânire, vitamine şi minerale, strugurii câştigă teren în domeniul frumuseţii. Studiile au demonstrat că substanţele nutritive din struguri contribuie la hidratarea şi tonifierea pielii.

Cea mai mare cantitate de substanţe biologic active se găseşte în coaja boabelor de struguri. De la vitamina C, vitamine din grupul B, vitamina A şi până la potasiu, magneziu şi calciu, toate sunt concentrate în coaja strugurilor.

De aceea, nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm strugurii cu coajă pentru a profita de proprietăţile antiîmbătrânire ale acestor fructe zemoase şi aromate.

Alături de vitamine şi minerale, în coaja boabelor de struguri se găseşte resveratrolul, substanţă antioxidantă care combate acţiunea radicalilor liberi (principalii factori ai îmbătrânirii şi apariţiei ridurilor). Atât strugurii albi, cât şi cei roşii conţin resveratrol.

Dar trebuie să ştim că totuşi strugurii roşii conţin de cinci ori mai multresveratrol decât cei albi. Potrivit cercetătorilor, resveratrolul stimulează regenerarea celulară cu 24% mai mult decât alte substanţe antioxidante.

Sămburi

Boabele de struguri nu sunt singurele care ne ajută să prevenim efectele îmbătrânirii, ci şi sâmburii acestora. Sâmburii de struguri conţin polifenoli, substanţe care distrug radicalii liberi. Studiile au dovedit că polifenolii sunt de zece mii de ori mai eficienţi decât vitamina E în prevenirea ridurilor. Iată un motiv în plus pentru a mânca strugurii cu coajă şi cu sâmburi.

Pentru a completa efectele curei de struguri, avem la dispoziţie o gamă variată de produse cosmetice pe bază de polifenoli provenind din sâmburi de struguri. Chiar dacă aceste produse sunt destul de scumpe, întrucât pentru un kilogram de polifenoli este nevoie de o tonă de sâmburi de struguri, rezultatele privind atenuarea ridurilor sunt garantate. Odată pătrunşi în straturile pielii, polifenolii protejează elastina şi colagenul, cele două componente care menţin tinereţea pielii.

100 grame struguri

Calorii         60
Apă            75%
Proteine      2,1 g
Lipide          1,7 g
Glucoză       8 g
Fructoză       8 g
Potasiu         200 mg
Fibre            1 g
Vitamina C    3 mg
Caroten        15 microg

×