x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Diete sănătoase. Știi ce se petrece în corpul tău după un POST NEGRU DE 3 ZILE?

Diete sănătoase. Știi ce se petrece în corpul tău după un POST NEGRU DE 3 ZILE?

20 Apr 2016   •   18:55
Diete sănătoase. Știi ce se petrece în corpul tău după un POST NEGRU DE 3 ZILE?

E incredibil ce se întâmplă în corpul tău după un post negru de trei zile! Să fie aceasta una dintre teribilele diete sanatoase pe care omul le are cel mai la îndemână?

O echipă de la Spitalul Universitar Aarhus din Danemarca a examinat mușchii a opt oameni sănătoși, înainte și după un post dur de 72 de ore. După ce au sărit peste mese timp de trei zile, oamenii au prezentat o reducere cu 50 la suta a capacității motorii. Iar atunci când activitatea motorie scade, scăderea masei musculare se accelerează și ea.

Chiar dacă ești tânăr și sănătos, dar sari peste mese pentru o perioadă mai lungă de timp, asta ar putea duce la tipul de slăbiciune și fragilitate întâlnit în rândul adulților în vârstă. Există, de asemenea, o mulțime de cercetări care arată că lipsa meselor va accelera scăderea masei musculare până la pierderea capacității de mișcare, în cazul bolnavilor și a persoanelor în vârstă, grupuri care întâmpină deja greutăți în menținerea musculaturii scheletice. Dar pentru adulții sănătoși, robuști, postul - pe porțiuni scurte - ar putea fi de fapt bun, spune dr. danez Vendelbo, coordonatorul studiului.

Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară

Știința nu și-a dat seama cum poate încetinirea capacității motorii să ducă la creșterea celulelor, ajutând oamenii să trăiască mai mult (deși asta s-a putut observa în studiile pe șobolani), există însă unele dovezi, bazate pe studiul comportamentului uman, care arată că perioadele reduse, dar ritmice de post ajută omul să trăiască mai mult.

Doar câteva zile de post pot să...................

Citește articolul integral pe Antena Satelor și află cum, cât și dacă postul negru poate fi parte a unei  DIETE SANATOASE

×