x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Doar pentru cei activi

Doar pentru cei activi

de Cristina Andreea Calin    |    24 Dec 2007   •   00:00
Doar pentru cei activi

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Suferinzilor de gută le este interzis produsul
Produs tradiţional care are in compoziţie o serie de grăsimi de natură animală, dar şi conservanţi care ii scad valoarea biologică.



CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Suferinzilor de gută le este interzis produsul
Produs tradiţional care are in compoziţie o serie de grăsimi de natură animală, dar şi conservanţi care ii scad valoarea biologică.


Caltaboşul de casă Korani este un produs fiert. De pe etichetă aflăm că in compoziţia lui intră următoarele ingrediente: "carne de porc, supă de la fierberea cărnii, sare, piper, legume deshidratate, conservanţi: nitrit de sodiu E 250 şi nitrat de potasiu E 252". Tot de pe etichetă aflăm că membrana naturală este comestibilă.


ANALIZÃ.... Prof. Gh. Mencinicopschi ne spune că acest caltaboş de casă este un produs fiert din gama preparatelor tradiţionale de Crăciun, obţinut din carne de porc, supă de carne, legume deshidratate, conservanţi şi condimente. Datorită surselor de origine animală caracteristice produsului acesta conţine grăsimi saturate cu potenţial aterogen, iar supa este bogată in substanţe de extracţie de tipul purinelor şi colagenului. Produsul conţine surse ascunse de sodiu, iar valoarea biologică este scăzută de conservanţii folosiţi.


Produsul poate fi consumat de persoanele sănătoase şi active fizic cu moderaţie, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Acesta nu este indicat suferinzilor de maladii cardiovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie şi hipertrigliceridemie, suferinzilor de boli hepatice şi renale, suferinzilor de cancere, obezilor şi supraponderalilor. Este interzis suferinzilor de gută, boli de colagen şi dermatologice. Â


Precizări

Rubrica se adresează persoanelor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere nr. 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: bun de consum