x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Doar una din cinci persoane reușește să își mențină greutatea obținută în urma unui proces de slăbire

0
25 Aug 2019 - 21:00
Doar una din cinci persoane reușește să își mențină greutatea obținută în urma unui proces de slăbire
Vezi galeria foto

Menținerea greutății optime în cazul persoanelor care au trecut printr-un proces de pierdere a greutății se dovedește de cele mai multe ori o provocare mai mare decât aceea de a da jos kilogramele în plus. Rata de succes, constând în menținerea greutății, este destul de redusă. Potrivit Societății Spaniole pentru Studiul Obezității (SEEDO), odată ce au slăbit, doar una din cinci persoane reușește să își mențină greutatea. Pe de altă parte, adoptarea anumitor măsuri de control alimentar și menținerea lor pe o durată de doi până la cinci ani, poate crește considerabil rata succesului în menținerea greutății optime.   

Totodată, conform unui studiu derulat de Ministerul Sănătății, Consumului și Bunăstării Sociale al Spaniei, schimbarea regimului alimentar și a stilului de viață poate contribui la diminuarea cu până la 10% a excesului ponderal.

Consumul moderat de băuturi fermentate, categorie din care face parte și berea, se poate integra într-un stil de viață sănătos, inclusiv în dieta persoanelor care doresc să își mențină o greutate corporală optimă. Berea are în compoziție ingrediente 100% naturale (drojdie, hamei, cereale și peste 90% apă), iar atunci când este consumată moderat are un aport caloric redus: 90 kcal la 200 ml în varianta cu alcool și doar 34 kcal în varianta fără alcool, pentru aceeași cantitate. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca în cazul berii să nu se depășească un consum zilnic de 330 ml pentru femei și de 660 ml pentru bărbați, aceste cantități definind consumul moderat.

Consumul moderat de bere și dieta mediteraneană

Atunci când ne referim la sănătate și la calitatea vieții, dieta mediteraneană pare a îndeplini toate criteriile pentru a asigura o alimentație completă, variată și echilibrată. Aceasta se caracterizează printr-o abundență de alimente de origine vegetală (legume, leguminoase, fructe sau fructe uscate), folosirea uleiului de măsline ca principală sursă de grăsimi, consum de pește, produse lactate și ouă, mici cantități de carne roșie. Consumul moderat de băuturi fermentate își poate găsi locul în dieta mediteraneană, pentru a acompania diferitele preparate. Totodată, datorită conținutului de cereale, berea poate asigura o parte din necesarul zilnic de fibre al organismului.  

Contribuția dietei mediteraneene asupra stării generale de sănătate a fost evidențiată într-un studiu PREDIMED (PREvenție prin Dieta MEDiteraneană), care a analizat și relația dintre dieta mediteraneană și consumul moderat de băuturi fermentate asupra sănătății cardiovasculare. Studiul a arătat că un regim alimentar ce are ca model dieta mediteraneană poate reduce cu până la 30% riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Totodată, alte studii derulate de-a lungul timpului, inclusiv în România, au confirmat efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și influența pozitivă în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui.      

„Berea este o băutură fermentată, cu un procent relativ scăzut de alcool, iar datorită ingredientelor sale naturale, atunci când este consumată moderat poate furniza organismului vitamine și minerale, fiind și o sursă de compuși bioactivi, precum polifenolii. Consumul de alimente bogate în astfel de compuși poate contribui, printre altele, și la diminuarea riscului de apariție a afecțiunilor cardiovasculare. Iar în ceea ce privește berea și greutatea corporală, studiile au arătat că un consum moderat de bere nu influențează indicele de masă corporală, circumferința abdominală sau raportul talie-șold”, a spus dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.      

Longevitatea și sănătatea organismului nostru sunt rezultate ale unei alimentații echilibrate, dar și a unui stil de viață responsabil, în general: activitate fizică constantă, un bun management al stresului, viață socială activă.   


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Aceasta este băutura care are un efect mai puternic decât paracetamolul. Nici n-ai să crezi ce simplu este!

Aceasta este băutura care are un efect mai puternic decât paracetamolul. Nici n-ai să crezi ce simplu este!
Această băutură este modalitatea perfectă de a vă relaxa la sfârșitul unei zile aglomerate. Insă, consumul unei cantități mari zilnic a fost asociat cu probleme de ficat și inimă și chiar cu unele tipuri de...

„A crăpat inima-n el”... Ce este, de fapt, un infarct miocardic?

„A crăpat inima-n el”... Ce este, de fapt, un infarct miocardic?
Trecerea unei ambulanţe anunță transportul un pacient, adesea în pericol de a-şi pierde viaţa. Numeroase cazuri ajung în clinici cu bolnavi care au suferit un infarct şi fiecare minut contează nu doar...

Arteriopatia cronică obliterantă – cauze, simptome și tratament

Arteriopatia cronică obliterantă – cauze, simptome și tratament
Arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare este o boală a sistemului circulator, prin care datorită îngustării arterelor scade fluxul sanguin în membrele inferioare. Simptomul principal este durerea...

Cum îngrijim copiii afectați de răceală sau gripă?

Cum îngrijim copiii afectați de răceală sau gripă?
Departamentul pentru Situații de Urgență le reamintește părinților și bunicilor că cei mai expuși îmbolnăvirii în sezoul virozelor respiratorii sunt copiii. În acest sens au fost oferite câteva...

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Ce să faci cu colesterolul?

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Ce să faci cu colesterolul?
Colesterolul este o grăsime. Una specială pentru noi, oamenii. Din această cauză, natura a creat mecanisme să o producem, în cazul în care nu o găsim în alimentație. Colesterolul intră în compoziția mem...

Ce faci ca să nu ai un copil supraponderal

Ce faci ca să nu ai un copil supraponderal
Numărul copiilor din România cu greutate peste normal continuă să crească. Trebuie să-ţi obişnuieşti odorul de mic să respecte câteva principii de alimentaţie şi să facă efort...

Guvernul a acordat 5 milioane de lei pentru Spitalul din Săcele

Guvernul a acordat 5 milioane de lei pentru Spitalul din Săcele
Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, acordarea sumei de 5 milioane de lei pentru Spitalul de la Săcele, judeţul Braşov, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. Potrivit acestuia,...

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?
Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale? Pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor cu endometrioză, există câteva soluții naturale, asupra cărora vom face referire în artico...

Cum scăpăm de depresia de după vacanţă

Cum scăpăm de depresia de după vacanţă
Perioada vacanţelor a trecut şi s-a dus şi luna septembrie, când mai ciupeam câte un weekend la mare pentru că vremea era blândă. Temperaturile au scăzut brusc, iar ploile nu lipsesc. Un tablou „ideal”...

Căderea părului are leac! Ce recomandă prof. dr. farm. Ovidiu Bojor?

Căderea părului are leac! Ce recomandă prof. dr. farm. Ovidiu Bojor?
Pentru foarte mulţi dintre noi căderea părului reprezintă doar o problemă estetică. În schimb, specialiştii sunt de părere că acest “inconvenient” trebuie privit ca o problemă de sănătate. La nivel...

O băutură comună scade riscul de Alzheimer și Parkinson. E incredibil despre ce anume e vorba

O băutură comună scade riscul de Alzheimer și Parkinson. E incredibil despre ce anume e vorba
Consumul acestei băuturi ar putea reduce riscul de dezvoltare a bolilor Alzheimer si Parkinson, conform rezultatelor unui studiu realizat recent de o echipa de cercetatori din...

S-a deschis Centrul de Mari Arși de la Timișoara

S-a deschis Centrul de Mari Arși de la Timișoara
Centrul de Mari Arşi (Casa Austria) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurat în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, care a apreciat că dotările se ridică sau chiar depăşesc...

Leacuri din plante și ceaiuri, pentru bolile hepatice? Ce spune acad. Irinel Popescu

Leacuri din plante și ceaiuri, pentru bolile hepatice? Ce spune acad. Irinel Popescu
Acad. prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, șeful Centrului de Chirurgie Generală  și Transplant Hepatic Fundeni, fondatorul transplantului...

7 aliați de nădejde când vrei să slăbești

7 aliați de nădejde când vrei să slăbești
Obezitatea a devenit o problemă serioasă la nivel global mai ales din cauza abundenței de alimente procesate. Nu, nu trebuie să ajungi în stadiu de obez(ă) ca să iei măsuri. Nu vorbesc aici doar despre aspectul...

Cancerul tiroidian - semne, diagnostic, tratament

Cancerul tiroidian - semne, diagnostic, tratament
Cancerul tiroidian – semne, diagnostic și tratament. Poate să pară surprinzător, dar statisticile arată că diagnosticul cancerului glandei tiroide este pus frecvent la pacienți tineri. Cum se manifestă...
Serviciul de email marketing furnizat de