x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii pentru un spate drept

Exercitii pentru un spate drept

00 0000   •   00:00

Cand medicul pune diagnosticul de lordoza sau cifoza, tratamentul consta in kinetoterapie, efectuat sub stricta observatie a unui specialist. Noi va propunem sa completati seria exercitiilor de corectare a deformarilor spatelui cu cateva miscari la indemana oricui. Ele se pot face atat acasa, dar si in natura, unde va veti bucura si de razele soarelui.

Cauze

Persoanele care au lordoza pot fi observate cu usurinta. Toracele si umerii acestora sunt situati mai inapoi, iar abdomenul este impins in fata. "Pozitia incorecta pe care o adoptam in timpul zilei este una dintre cauzele majore ale aparitiei lordozei. De aceea, cei care se confrunta cu aceasta problema sunt sfatuiti sa aiba grija sa-si mentina o pozitie corecta mereu, indiferent de activitatea desfasurata", spune specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center. Exercitiile de corectare a deformarii coloanei lombare sunt cele de indoire inainte a trunchiului, de tarare pe sol – miscari care au rolul de a tonifia musculatura abdomenului si a regiunii inferioare a spatelui. Pentru a usura efectuarea exercitiilor se recomanda folosirea bastoanelor, a mingilor, dar si scara fixa.

Specialistul nostru spune ca, in caz de scolioza, in nici un caz nu se vor face indoiri pe spate, se vor evita plimbarile lungi, dar si ridicarea greutatilor.

Cocoasa

Persoanele care sufera de cifoza prezinta asa-numita cocoasa. "Pentru a scapa de aceasta deformare a coloanei vertebrale, dar si de complexele care o insotesc, cei care au cifoza trebuie sa faca extensii ale trunchiului, exercitii de tonifiere a musculaturii umerilor, a bratelor", spune specialistul nostru. Este bine ca aceste exercitii sa fie repetate de 8-12 ori, reluate in 2-3 serii. Luiza Bucur va sfatuieste sa adoptati un echipament lejer, care sa nu va incomodeze miscarile. De asemenea, renuntati imediat la efectuarea unei miscari daca simtiti ca aceasta va creeaza disconfort.

CIFOZA

Este o incovoiere inapoi a coloanei vertebrale. Ea afecteaza coloana dorsala intre cei doi omoplati, rotunjind spatele si proiectand gatul in fata

LORDOZA

Este o deformatie a partii inferioare a coloanei vertebrale, care se inconvoaie inainte

×
Subiecte în articol: armonia trupului