x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii Pilates pentru abdomen

Exercitii Pilates pentru abdomen

00 0000   •   00:00

Cate exercitii fizice ati facut pentru a scapa de stratul inestetic de grasime din jurul abdomenului? Si cat de mirati ati fost cand ati observat ca inca nu aveti un abdomen plat dupa nenumarate serii de abdomene? Ei bine, lipsa aceasta de rezultate arata ca nu ati lucrat in profunzime muschii abdominali.

Impreuna cu specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti, va propunem o alternativa la clasicele abdomene: gimnastica Pilates. Acest tip de activitate, o imbinare a miscarilor de yoga, dans si gimnastica, este preferata de vedete de la Hollywood. Uma Thurman, Liz Hurley, Jessica Parker, Jodie Foster, Madonna, Sharon Stone sunt numai cateva exemple de staruri care aleg sa se mentina in forma cu ajutorul gimnasticii Pilates.

Cu ajutorul gimnasticii Pilates, pozitia corpului, respiratia sunt bine controlate. Unele exercitii se recomanda chiar si ca activitate de recuperare pentru persoanele cu probleme ale spatelui. Iar spre deosebire de gimnastica obisnuita, gimnastica Pilates poate fi practicata de oricine, chiar si de femeile insarcinate. Femeile care de-abia au nascut pot face si ele gimnastica Pilates, bineinteles, cu acordul medicului.

Inainte de a incepe exercitiile, respectati cateva recomandari ale specialistului Luiza Bucur: "Incepeti antrenamentul cu exercitii de incalzire si terminati cu stretching, mai ales pentru abdomen si musculatura spatelui. Fiti atenti in permanenta la postura si respiratie! Inainte de executarea acestor exercitii, inspirati adanc, trageti abdomenul si expirati executand exercitiul. Repetati de opt-zece ori fiecare miscare, de trei-patru ori pe saptamana".


Pe saltea, cu picioarele sus, ridicati trunchiul, duceti bratele lateral si presati energic in palme (jos/sus) timp de 20 de secunde.

Pe saltea, cu bratele intinse pe sol, ridicati lent trunchiul pana cand atingeti varfurile picioarelor cu palmele.


In sezut, cu palmele pe genunchi, ridicati mainile de pe genunchi, mentineti pozitia 20 de secunde si rasuciti lent trunchiul lateral. Mentineti pozitia si schimbati apoi partea.

In sezut, cu picioarele departate si spatele drept, indoiti trunchiul, astfel incat sa atingeti varful piciorului drept cu palma stanga.


Intins pe saltea, cu genunchii usor indoiti si mainile deasupra capului, coborati picioarele pe sol si apoi duceti genunchii la piept.

Duceti piciorul drept la piept si intindeti-l pe cel stang. Repetati miscarea cu celalalt picior.
×
Subiecte în articol: pilates armonia trupului