x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exersaţi arta acceptării

Exersaţi arta acceptării

de Steluta Indrei    |    01 Sep 2012   •   21:00
Exersaţi arta acceptării

Femeile care ating senzatia de control in viata lor sunt frecvent uimite de faptul ca se simt mult mau puternice si mai pline de incredere. Din pacate, exista mii de lucruri pe care cu totii ne-am putea dori sa le putem controla – orice, de la marimea ciorapilor la comportamentul adolescentilor – dar nu este posibil. Uneori, trebuie doar sa acceptati ca unele lucruri sunt scapate din mana.

● Permiteti-va sa simtiti emotiile. Emotiile tind sa apara si sa dispara indiferent daca le doriti sau nu. In loc sa respingeti emotiile neplacute, fiti cinstita si simtiti-le. Plangeti daca sunteti trista. Nu spuneti automat "bine' atunci cand cineva va intreaba ce mai faceti. Acceptati atunci cand sunteti deprimata sau anxioasa.
Oamenii considera ca, daca simt o emotie, aceasta va deveni dominanta. Dar a constientiza o emotie poate insemna doar atat. Cu cat va permiteti mai repede sa simtiti o emotie, cu atat va disparea mai repede.

● Fiti ingaduitoare cu propria persoana. Si spuneti-o in cuvinte. In fiecare dimineata, uitati-va in oglinda si spuneti ceva pozitiv: "te apreciez' sau "te iubesc'. Rostirea lucrurilor cu voce tare te ajuta la transformarea lor in realitate.

● Amintiti-va de punctele de reper din viata dumneavoastra. Cand lucrurile par ca scapa de sub control, treceti in revista toate aspectele pe care le stiti ca sunt solide si de incredere: copilul dumneavoastra este in siguranta in autobuz; masina va duce la timp la serviciu; calculatorul se va deschide si veti putea lucra. Cand realizati cat de multe lucruri din viata dumneavoastra sunt demne de incredere, veti avea mai multa incredere in capacitatea dumneavoastra de a trece prin incercarile vietii.

×