x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fabian a învins cancerul, dar îl doboară sărăcia

Fabian a învins cancerul, dar îl doboară sărăcia

de Ionela Gavriliu    |    18 Aug 2011   •   21:00

A facut trei ani de tratament cu citostatice. Din cei 8 anisori pe care-i are. Acum e sanatos, doar cicatricea de pe burta si urmele de sub ochii bunicii sunt semnele unor vremuri de cosmar. Fabian e un copil care a invins cancerul la rinichi. Dar, dupa aceasta mare batalie, mizeriile vietii ii pun viata in pericol.

Copilul e crescut de bunica lui: tatal l-a parasit la nastere, mama a plecat la scurt timp in Spania. Mai vine din cand in cand in tara si le face zile amare, lui si bunicii, amenintand ca-l ia in Spania si o sa-l tina inchis intr-o camera, ca e prea rasfatat. Fabian nu stie ce e aia razgai: boala si bunicul care bea si face scandal des l-au matu­rizat. Vorbeste ca un om mare si ochii trec de la lumina copilariei la o gravitate de moarte.

Cu mult devotament si cu ajutorul oamenilor cu suflet bunica lui Fabian a reusit sa faca bine baiatul: i-a dat mancarea speciala de regim, l-a dus la tratament de cate ori era nevoie, i-a facut toate analizele ale caror costuri au fost acoperite din bani stransi din donatii.

Azi Fabian e sanatos. Drept rasplata, baiatului i s-a taiat dreptul la insotitor, fara sa se tina seama de situatia financiara a celei care-l creste. Cu alte cuvinte, bunica si copilul traiesc azi cu 150 de lei pe luna, adica alocatia dubla a micutului si 68 de lei dati de Protectia Copilului bunicii ca-l are in grija. "Nu mai pot. Credeam ca greul cel mare a trecut, ca o data ce boala a fost invinsa, nu vom mai avea asa multe suferinte", spune Geta Constantin, bunica. Copilul, care acum trece in clasa a II-a, abia are ce manca in unele zile, iar scandalurile facute de bunicul sau il fac din ce in ce mai trist. "Mi-a promis un domn ca ma va ajuta cu material de constructii pentru o casa, daca gasesc un teren. Visez la ziua asta pentru Fabian", spune plangand bunica. Pana atunci, cei doi au nevoie de orice fel de ajutor pentru a putea trai de azi pe maine.

Puteti face donatii in conturile in lei deschise pe numele Ghe­or­ghita Constantin la BCR, filiala Ploiesti:
Cont LEI: RO 78 RNCB 020 509 720 125 0001 sau la adresa Darvari, nr. 153, judetul Prahova.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete