x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Florin are nevoie de noi!

Florin are nevoie de noi!

de Carmen Preotesoiu    |    03 Feb 2011   •   20:53

În urmă cu aproape jumătate de an, Florin Daniel Zăvoi ne cerea aju­torul. Aveam să aflăm atunci că viaţa a fost pentru el o luptă continuă, din care a încercat din răs­puteri să iasă învingător. În 2003,  muncea pe un şantier, co­co­ţat pe schele la zeci de metri înăl­ţime, fără să-i fie teamă, fără să se codească, atunci când era pus la munci pe care alţii le refuzau. O zi însă i-a fost fatală. Se afla la 7 me­tri înălţime. Într-o clipită schela i-a zburat de sub picioare şi s-a văzut în aer. În gol. Coloana i s-a fracturat. A trebuit să fie operat de urgenţă la Spitalul Bagdasar-Ar­seni din Bucureşti.

De atunci au trecut ani grei pentru Florin. Speranţe împletite cu dezamăgiri, durere împletită cu bucuria din ochii fetiţei lui pe care încearcă să o crească în tihnă şi în pace, având grijă să nu-i lipsească nimic. Tija metalică implantată în coloană i-a fost salvarea. Pentru foarte scurt timp însă. A început iar să tragă de el şi să muncească, deşi medicii îi recomandaseră repaus total. Fac­turile cu zeci de milioane datorii nu-l lăsau să închidă ochii toa­tă noaptea. Se simţea inutil, iar sentimentul acesta îi sporea agonia. S-a hotărât să o ia de la capăt, să meargă iar la lucru. A urcat pe schelă din nou. A făcut munca grea pe care o făcea şi în trecut. S-a urcat iar la zeci de metri înăl­ţi­­me, a tras de el cât a putut. Până şi-a simţit iar trupul paralizat. I se rupsese tija metalică. Medicii i-au scos tija metalică.

Din nou, aceeaşi in­terdicţie: fără efort fizic. Acum trăieşte din pensia de handicap de nici 3 milioane de lei. Chiar dacă îşi doreşte să muncească, nimeni nu-l angajează în starea în care este. Fetiţa lui a început şcoala. Este un copil bun şi ascultător, des­pre care tatăl spune că este „me­dicamentul meu sufletesc”. „Nevoile sunt din ce în ce mai mari”, se vaită bărbatul de 31 de ani. Rămas fără părinţi, despărţit de soţie, lui Florin nu i-au mai ră­mas prea multe soluţii de a se face bine. Are nevoie urgentă de un transplant de celule stem. Inter­ven­ţia ar costa în Mexic 20.000 de euro.

Cu ajutorul Primăriei Ploieşti şi al semenilor lui a reuşit să achite datoria din trecut de 110 mi­lioane de lei şi să aibă în cont 7.000 de euro. Din vară până acum însă s-au mai strâns alte 46 mi­lioane de lei. „Nu mai avem ga­ze. Ni l-au tăiat din cauza ne­plă­ţii. Ne descurcăm foarte greu”, se plân­ge bărbatul. Îşi doreşte nespus să se poată opera. Să se poată fa­ce bine, pentru a-şi putea creşte fe­tiţa, pentru a putea munci din nou. Pentru cei care vor să îl ajute să ajungă la începutul lunii martie în Mexic, la BRD sucursala Ploieşti, pe numele Zăvoi Florin Da­niel, s-au deschis următoarele conturi:
– în lei:
RO22BRDE­300S­V­7­2­89­1033000;
– în euro:
RO97BRDE300S­V­73­620913000.

Pentru mai multe detalii, Flo­rin Zăvoi poate fi contactat la nu­mărul de telefon: 0727-57.98.13.

×
Subiecte în articol: trup,minte,suflet