x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Franţa ia măsuri împotriva melaninei

Franţa ia măsuri împotriva melaninei

de Nicoleta Catana    |    25 Sep 2008   •   00:00

Franţa a anunţat miercuri că va interzice comercializarea produselor alimentare care conţin lapte din China, ca măsură preventivă în urma scandalului laptelui contaminat cu melamină, relatează Reuters.



Franţa a anunţat miercuri că va interzice comercializarea produselor alimentare care conţin lapte din China, ca măsură preventivă în urma scandalului laptelui contaminat cu melamină, relatează Reuters. Uniunea Europeană nu importă lapte sau produse lactate din China. Oficialii Ministerului Agriculturii şi al Economiei au declarat că aceste produse vor trebui retrase şi de pa piaţă din ţara noastră şi nu vor mai putea fi comercializate.

Mai multe ţări au impus restricţii asupra importului de produse alimentare chinezeşti odată cu descoperirea laptelui contaminat în China care a îmbolnăvit mai mult de 54.000 de copii. Comisia Europeană a solicitat Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară să realizeze un studiu ştiinţific pentru a afla dacă produsele procesate care conţin lapte din China sunt periculoase pentru sănătate. Rezultatul studiului este prevăzut să fie făcut public săptămâna aceasta.

×
Subiecte în articol: bun de consum