x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Fulgi de cereale expandate cu zahăr in exces

0
Autor: Cristina Andreea Catana 15 Mai 2007 - 00:00
Fulgi de cereale expandate cu zahăr in exces

Despre fulgii din cereale Rommac producătorul spune că au "gust delicios de ciocolată şi stafide + miere". De pe etichetă aflăm că aceştia conţin un "amestec de cereale expandate simple sau glazurate cu sirop de zahăr şi cacao, şi adaos de stafide".

Despre fulgii din cereale Rommac producătorul spune că au "gust delicios de ciocolată şi stafide + miere". De pe etichetă aflăm că aceştia conţin un "amestec de cereale expandate simple sau glazurate cu sirop de zahăr şi cacao, şi adaos de stafide".

Ingredientele sunt cereale expandate simple 36% (orez, grău), cereale expandate cu sirop de zahăr şi cacao 28% (orez expandat, zahăr, praf de cacao 6%, miere 4%, sirop de glucoză), stafide 22%, fulgi de porumb".

Informaţiile nutriţionale pentru 100 g specifică următoarele valori: "proteine 9,8g, glucide 75g, lipide 2,8g, valoare energetică pentru 100g-360 kcal/1500 KJ". Produsul analizat face parte din categoria cerealelor expandate la care amidonul devine extrem de uşor asimilabil crescănd indexul glicemic.

ANALIZĂ. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explică: "Cu căt indexul glicemic este mai ridicat, cu atăt pancreasul este mai forţat să producă mai multă insulină". O parte din cereale sunt glazurate cu sirop de zahăr, de glucoză, miere, toate de asemenea cu index glicemic ridicat.

Datorită excesului de glucide produsul este dezechilibrat nutriţional şi are o densitate calorică mare. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranţă la glucoză). Specialistul nostru nu il recomandă diabeticilor, supraponderalilor, obezilor.Â

Â


Citeşte mai multe despre:   bun de consum,   cereale

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Serviciile medicale sunt prea scumpe pentru români

Serviciile medicale sunt prea scumpe pentru români
În Uniunea Europeană, 3,6% dintre persoanele de 16 ani şi peste au raportat în 2018 nevoi nesatisfăcute în domeniul examinării sau tratamentului medical, arată datele Oficiului European de Statistică...

Top 15 alimente ideale când vrei să slăbești

Top 15 alimente ideale când vrei să slăbești
Pentru că au proprietatea de a favoriza arderea grăsimilor. Nu, eliminarea grăsimilor din alimentație nu este soluția pentru a nu te îngrășa sau pentru a slăbi. O dietă fără grăsimi vă va afecta organismul...

Bolnavii cronici, „logodiţi” pe viaţă cu terapia prescrisă de medic

Bolnavii cronici, „logodiţi” pe viaţă cu terapia prescrisă de medic
Medicii dezavuează la unison automedicaţia. Unii află de la un vecin, de la un neam că le-a făcut bine un oarece tip de medicament şi atunci cel care a ascultat lauda se apucă, după propria iniţiativă, să ia...

Cât plastic ajunge în organismul nostru în fiecare săptămână

Cât plastic ajunge în organismul nostru în fiecare săptămână
Cinci grame de plastic ajung, săptămânal, în organismul fiecărui locuitor al planetei, în timp ce cantitatea de plastic aflată în oceane este estimată, în prezent, la circa 150 de milioane de tone. Din...

România, printre statele din UE cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva gripei

România, printre statele din UE cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva gripei
Cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste din Uniunea Europeană s-a înregistrat în 2017 în Estonia, Letonia, Slovenia, Slovacia, Lituania şi România,...

Hobby-uri care te ajută să slăbești

Hobby-uri care te ajută să slăbești
Și, mult mai important decât atât, te ajută să fii mai puțin sedentar(ă). Sedentarismul duce nu doar la îngrășare, e posibil să previi asta dacă nu mănânci mult sau ai un metabolism bun, dar stă la baza un...

Pericolele ascunse în pastilele împotriva răcelii și gripei

Pericolele ascunse în pastilele împotriva răcelii și gripei
Unele pastile de supt împotriva răcelii şi gripei conţin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons. Organizația...

A fost inventată pastila contraceptivă care se ia o singură dată pe lună

A fost inventată pastila contraceptivă care se ia o singură dată pe lună
Cercetătorii testează o pilulă contraceptivă orală care se ia o dată pe lună și despre care spun că le-ar oferi femeilor mai multe opțiuni și control asupra fertilității. Odată înghițită,...

Zahărul, ascuns în alimente sub 60 de denumiri

Zahărul, ascuns în alimente sub 60 de denumiri
Zahărul se găseşte, în zilele noastre, în alimente despre care nici nu bănuiam că ar putea conţine acest produs. Este considerat de mulţi un fel de „drog”, pentru că dă dependenţă şi cu greu scăpăm...

Atenție la pateurile vegetale. Sunt pline de aditivi alimentari

Atenție la pateurile vegetale. Sunt pline de aditivi alimentari
Mai mult de jumătate din produsele tip pate vegetal/pastă vegetală au 7 aditivi sau chiar mai mulţi, potrivit unui studiu realizat de Infocons. Organizația precizează că a realizat un studiu comparativ cu...
Serviciul de email marketing furnizat de