x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Îndreaptă spatele!

Îndreaptă spatele!

de Oana Antonescu    |    31 Mar 2009   •   00:00
Îndreaptă spatele!

Aproape că nu există român căruia să nu-i răsune în minte ordinul aspru al învăţătoarei: "Stai drept!". În copilărie uram acest îndemn, dar, cel puţin din când în când, ni-l amintim şi ne corectăm poziţia coloanei vertebrale.



Puţini sunt însă cei care stau corect în scaunul de la birou sau de acasă, în timpul şofatului şi chiar când stăm în picioare. Aceste poziţii defectuoase sunt la originea durerilor de spate şi, în timp, pot duce la deformări uneori ireversibile ale coloanei vertebrale.

Cele patru exerciţii pe care ni le propune în această săptămână specialistul nostru în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness, dezvoltă musculatura spatelui, calmează durerile din această zonă şi, dacă sunt efectuate cu regularitate, ne ajută să deprindem o poziţie corectă şi în afara antrenamentului, în activităţile de zi cu zi. Ele au o dificultate scăzută, iar pentru a le executa acasă nu avem nevoie decât de un baston de gimnastică. Cu voinţă şi perseverenţă putem controla şi schimba poziţiile vicioase!

×
Subiecte în articol: armonia trupului