x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    01 Dec 2007   •   00:00
RISC - Fructoza duce la cancer
Un consum ridicat de zaharoză şi fructoză, un indulcitor natural cunoscut şi ca zahărul din fructe, poate creşte riscul cancerului la pancreas, conform unui nou studiu. Cercetărorii văd o legătură foarte strănsă intre concentraţia mare de glucoză din sănge şi riscul apariţiei maladiei. Un risc mult mai mare in faţa cancerului il au persoanele obeze, care consumă o cantitate mare de sucroză. Cercetătorii au declarat că obezitatea este o condiţie in care un procent mare il ocupă rezistenţa la insulină.


INFRACŢIUNE - Carne transportată ilegal
Poliţia din Bumbeşti-Jiu a confiscat vineri circa 600 de kilograme de carne de porc şi vită in carcasă, transportată in condiţii neigienice. Potrivit purtătorului de cuvănt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, cu prilejul unei razii a fost depistată in trafic o persoană care nu a prezentat documente de provenienţă pentru carnea pe care intenţiona să o comercializeze in municipiul Petroşani, iar autoturismul nu era autorizat sanitar-veterinar. Carnea urmează a fi comercializată in condiţiile legii.


NEREGULI - Apă in loc de salam
Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Iaşi a oprit de la comercializare 700 de kilograme de salam uscat de vară, cu un conţinut ridicat de apă (70 kilograme) şi scăzut de proteine (12,25% faţă de 15%, căt este legal). Conform spuselor lui Valerian Sălăvăstru, şeful OPC Iaşi, s-a dispus retragerea de la vănzare a intregii cantităţi, aflată in magazinul propriu al firmei, şi se va opri comercializarea produsului. Reprezentanţii firmei producătoare au declarat că nu pot face comentarii, intrucăt OPC nu le-a comunicat rezultatele analizelor şi nici dispoziţia de oprire de la comercializare a produselor.


ILEGAL - Comercianţi fără autorizaţie
Peste 70 de kilograme de peşte au fost confiscate joi de la localnicii din Ilfoveni, judeţul Dămboviţa, care vindeau caras, crap chinezesc şi nobilis in faţa porţilor, pe marginea DN Tărgovişte-Bucureşti. Potrivit spuselor Pamelei Ropotan, purtătorul de cuvănt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dămboviţa, poliţiştii şi inspectorii sanitar-veterinari au intămpinat probleme din partea comercianţilor, revoltaţi că nu sunt lăsaţi să işi văndă marfa.

×
Subiecte în articol: bun de consum