x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info 12 decembrie 2007

Info 12 decembrie 2007

de Nicoleta Catana    |    12 Dec 2007   •   00:00

Comisarul european pentru agricultură, Mariann Fischer Boel, a declarat ieri la Strasbourg că propunerea executivului comunitar de interzicere a adaosului de zahăr in vin ar putea fi modificată in urma opoziţiei unor state membre ale UE.

NEREGULI. Toate supermarketurile din municipiul Galaţi au fost sancţionate după ce inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au descoperit mai multe nereguli in comercializarea produselor alimentare, in special a celor din carne, cu ocazia unui control efectuat in perioada 19-26 noiembrie. Inspectorii OPC au verificat preparatele din carne existente la comercializare in cazul a 23 de operatori economici. Cinci dintre ei aveau la vănzare produse expirate, iar 18 aveau la comercializare preparate din carne neetichetate sau cu eticheta necorespunzătoare. De asemenea, aceştia au constatat probleme la o cantitate de 67 de tone de produse din carne din cele 162 verificate şi au decis oprirea de la comercializare a 34 din ele.

SCHIMBARE. Comisarul european pentru agricultură, Mariann Fischer Boel, a declarat ieri la Strasbourg că propunerea executivului comunitar de interzicere a adaosului de zahăr in vin ar putea fi modificată in urma opoziţiei unor state membre ale UE. In plenul Parlamentului European intrunit in ultima sesiune plenară din acest an, Boel a spus că este conştientă de ingrijorarea venită din partea unor ţări membre ale UE cu climă mai rece, unde zahărul este utilizat de producătorii de vin pentru a creşte concentraţia de alcool. Aceasta a menţionat că există o dezbatere intensă pe această temă şi nu poate ignora vocile care cer modificarea radicală a propunerii.

×
Subiecte în articol: bun de consum