x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    01 Apr 2008   •   00:00

1 aprilie 2008: Persoa­nele care consumă zilnic cel pu­ţin un cârnat sau trei felii de bacon prezintă cu 20% mai multe ris­curi de a dezvolta cancer la co­lon

CONTROL. În urma unui control finalizat luni, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a identificat nereguli la toate cele 41 de firme verificate. Directorul DSVSA Mehedinţi, Paul Adamescu, a declarat că s-au emis şase ordine de interzicere şi unul de suspendare a activităţii unor agenţi economici şi s-au confiscat şi scos din circuitul comercial 1,3 tone de carne. O parte din comercianţi nu avea mijloacele de tran­sport autorizate, în depo­zi­tele de păstrare a alimentelor nu era asigurată temperatura cores­punzătoare, iar spaţiile cu aceas­tă destinaţie nu erau adecvate.

 

CANCER LA COLON. Persoa­nele care consumă zilnic cel pu­ţin un cârnat sau trei felii de bacon prezintă cu 20% mai multe ris­curi de a dezvolta cancer la co­lon, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, preluat de telegraph.co.uk. Profesorul Martin Wi­seman, consilier ştiinţific şi medi­cal în cadrul World Cancer Re­search Fund (WCRF) din Marea Bri­tanie, spune că produsele din car­ne procesată, precum cârnaţii, şun­ca, baconul, salamul, sunt conser­vate prin afumare, sărare sau prin adăugarea de aditivi. Specialiştii de la WCFR spun însă că mai sunt necesare studii care să confirme aceste rezultate şi recomandă un consum maxim săp­tă­mânal de 500 de grame de carne ro­şie şi evitarea produselor din carne procesată.

×
Subiecte în articol: bun de consum