x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Iul 2008   •   00:00

1 iulie 2008



CARNE. În cazul femeilor, consumul excesiv de carne roşie creşte riscul de cancer mamar. Cercetătorii de la Universitatea Torino (Italia) au ţinut sub observaţie 3.600 de femei cu cancer mamar şi ovarian şi 3.400 de femei sănătoase. S-a dovedit că femeile a căror dietă era bogată în carne roşie şi grăsimi de origine animală prezentau un risc cu 23% mai mare de a suferi de cancer decît cele care aveau o dietă bogată în alimente de origine vegetală.

ZINC. Lipsa zincului din alimentaţie poate pune în pericol viaţa copiilor, avertizează Centrul Naţional de Studiu al Alimentaţiei (SUA). Deficitul de zinc se manifestă prin lipsa poftei de mîncare, scăderea imunităţii. Potrivit reprezentanţilor centrului, regimul alimentar bogat în zinc previne tulburările de creştere, de memorie şi îmbolnăvirile de pneumonie şi diaree. Cele mai bune surse de zinc sînt peştele, carnea, ficatul, ouăle, lactatele, fructele şi legumele.

DIABET. Curcuma, un condiment de origine indiană, poate fi folosit pentru prevenirea diabetului. Un studiu efectuat la Universitatea Columbia (SUA) a arătat că acest condiment preîntîmpină apariţia rezistenţei la insulină şi creşterea nivelului zahărului în sînge. Potrivit cercetătorilor americani, curcuma ajută, de asemenea, la arderea mai eficientă a caloriilor în curele de slăbire. Pentru aceasta putem să adăugăm pînă la 12 g de curcuma în mîncare zilnic.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă