x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Iul 2008   •   00:00

2 iulie 2008



ÎNTRUNIRE. Cea de-a 31-a reuniune a Comisiei Codexului Alimentarius va avea loc anul acesta în Geneva. În cadrul acesteia se vor atinge puncte esenţiale care preocupă industria alimentară la ora actuală, şi anume utilizarea aromelor şi etichetarea alimentelor. Toate deciziile care se iau în cadrul acestei dezbateri au la bază susţinerea ştiinţifică din partea Organizaţiei pentru Agricultură şi Alimente din cadrul Naţiunilor Unite şi a Organizaţiei Mondiale de Sănătate şi sînt recu-noscute ca legi internaţionale, care vin în sprijinul guvernelor, să ia cele mai bune decizii în ceea ce priveşte siguranţa alimentară. În dezbaterea subiectelor se iau în considerare toate evenimentele deosebite care au avut loc de-a lungul timpului. (N.C.)

NOCIV. Tăiatul cartofilor în felii poate reduce nivelul mineralelor din aceştia cu peste 75%, arată un studiu efectuat de Serviciul de Cercetare în Domeniul Agriculturii (ARS) pe cele mai utilizate legume. Cartoful este una dintre cele mai consumate legume în SUA, datorită mineralelor şi a vitaminelor pe care le conţine. Cercetătorii cred că această metodă poate duce la reducerea semnificativă a nivelului de potasiu, care nu este foarte recomandat de specialişti pentru consum,  cel puţin nu în cantităţi foarte mari. Ca metodă de păstrare a întregii cantităţi de minerale, nutriţioniştii ne recomandă fierberea cartofilor întregi. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum