x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Iul 2008   •   00:00

16 iulie 2008:Resveratrolul, o substanţă care se găseşte în vinul roşu, ar putea fi elixirul tinereţii

ANTIÎMBĂTRÎNIRE. Resveratrolul, o substanţă care se găseşte în vinul roşu, ar putea fi elixirul tinereţii. Potrivit cercetătorilor americani, resveratrolul previne îmbătrînirea inimii, a oaselor, a ochilor şi a musculaturii. "Efectele acestei substanţe sînt similare unei diete hipocalorice, a cărei eficienţă a fost demonstrată în prevenirea bolilor asociate vîrstei înaintate", a explicat dr Richard J. Hodes, directorul National Institute on Ageing, din SUA.


DIETĂ. Regimul mediteranean reduce riscul de recidivă a atacului de cord, arată un studiu publicat în American Journal of Cardiology. Regimul mediteranean este sărac în grăsimi saturate de origine animală (carne de porc), în schimb este bogat în grăsimi de tipul acizilor graşi omega 3 (peşte, ulei de măsline), cu rol cardioprotector. "Riscul de recidivă a atacului de cord s-a redus cu 70% la persoanele care au adoptat regimul mediteranean", arată dr Katherine Tuttle de la Universitatea Washington.

 
FAST-FOOD. Dieta occidentală – bogată în alimente rafinate, fast-food, băuturi carbogazoase – reduce durata de viaţă, avertizează cercetătorii de la Universitatea Harvard. Aceştia au ţinut sub observaţie 72.000 de femei timp de 18 ani, pe care le-au chestionat periodic cu privire la dietă. Numărul infarctelor a fost cu 28% mai mare în rîndul femeilor care au preferat dieta fast-food decît în rîndul celor cu o dietă sănătoasă.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă