x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Iul 2008   •   00:00

NE ÎNGRAŞĂ. Fructoza poate provoca acumularea kilogramelor în plus mai mult decît alte tipuri de zaharuri, ca glucoza sau sucroza, conform unui studiu realizat în Texas. Testul a fost realizat ca urmare a încercării de combatere a obezităţii, boală care măreşte riscul apariţiei diabetului tip 2. Oamenii de ştiinţă susţin că majoritatea persoanelor care vor să scape de greutatea în plus încearcă pe cît posibil să elimine fructoza din alimentaţie



NE ÎNGRAŞĂ. Fructoza poate provoca acumularea kilogramelor în plus mai mult decît alte tipuri de zaharuri, ca glucoza sau sucroza, conform unui studiu realizat în Texas. Testul a fost realizat ca urmare a încercării de combatere a obezităţii, boală care măreşte riscul apariţiei diabetului tip 2. Oamenii de ştiinţă susţin că majoritatea persoanelor care vor să scape de greutatea în plus încearcă pe cît posibil să elimine fructoza din alimentaţie (N.C)

DULCE.
Bomboanele gumate, care erau văzute ca un inamic al dinţilor pînă acum un deceniu, pot îmbunătăţi dantura copiilor, datorită conţinutului unui anumit tip de alcool în zahăr, xilitolul, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii. Acesta a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente încă din 1960, iar consumat în cantităţi mari poate produce balonări şi diaree. Totuşi, medicii recomandă maximă precauţie în ceea ce priveşte consumul de bomboane gumate de către copii. (N.C)

CONTROL.
Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au  verificat în luna iunie unităţile care recepţionează, depozitează, prelucrează şi valorifică produse alimentare de origine animală şi nonanimală. Printre neregulile constatate se numără manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitar-veterinare şi nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare. (N.C)

×
Subiecte în articol: bun de consum