x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Aug 2008   •   00:00

11 august 2008



TRATAMENT. NATURAL. Consumul de broccoli poate ajuta vasele de sînge, prevenind astfel apariţia celulelor endoteliale, care determină apariţia diabetului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie. Celulele endoteliale sunt cea mai gravă formă a diabetului şi apar în interiorul vaselor de sînge, putînd provoca moartea pacientului, dar pot avea efecte negative şi asupra ficatului. Diabetul afectează aproximativ 19 milioane de persoane în UE, adică 2,5% din totalul populaţiei. (N.C.)

GRIJI. Societatea Internaţională a Alimentelor a dat publicităţii un raport conform căruia alimentele care oferă o stare de saţietate au o popularitate din ce în ce mai mare în rîndul consumatorilor, însă atrage atenţia producătorilor să nu inducă oamenii în eroare în ceea ce priveşte conţinutul acestora de sare sau zahăr. Acest lucru vine ca urmare a numărului tot mai mare de obezi şi supraonderali la nivel mondial, care, potrivit estimărilor făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a ajuns la 1,6 bilioane. (N.C.)

ALTERNATIVĂ. Sucul de bergamot, care este un înlocuitor pentru ulei, ar putea fi utilizat la fortificarea sucurilor de fructe în locul aditivilor sintetici, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Naples, Statele Unite ale Americii. Bergamotul este un hibrid natural, cu gust amar, de lămîie şi portocale. El creşte în regiunea Reggio Calabria, în sudul Italiei. Sucul a mai fost utilizat şi în trecut şi a avut un foarte mare succes. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum