x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Aug 2008   •   00:00

LANSARE. Asociaţia Regală Belgiană de ciocolată, pralină, biscuiţi, zahăr şi produse zaharoase a scos pe piaţă un "Cod Belgian al Ciocolatei" care oferă informaţii necesare etichetării ciocolatei care provine din Belgia. Documentul va fi disponibil începînd cu 1 septembrie 2008 şi are ca scop protejarea reputaţiei ciocolatei belgiene, care este recunoscută internaţional ca avînd o calitate superioară faţă de alte astfel de produse. De asemenea, cu ajutorul acestui ghid, producătorii belgieni speră că vor ajuta consumatorii să nu mai fie înşelaţi oferindu-li-se ciocolată care nu provine din Belgia. Codul nu are caracter juridic.



LANSARE. Asociaţia Regală Belgiană de ciocolată, pralină, biscuiţi, zahăr şi produse zaharoase a scos pe piaţă un "Cod Belgian al Ciocolatei" care oferă informaţii necesare etichetării ciocolatei care provine din Belgia. Documentul va fi disponibil începînd cu 1 septembrie 2008 şi are ca scop protejarea reputaţiei ciocolatei belgiene, care este recunoscută internaţional ca avînd o calitate superioară faţă de alte astfel de produse. De asemenea, cu ajutorul acestui ghid, producătorii belgieni speră că vor ajuta consumatorii să nu mai fie înşelaţi oferindu-li-se ciocolată care nu provine din Belgia. Codul nu are caracter juridic. (N.C.)

STUDIU. Un consum ridicat de lactate, suplimentate cu alimente bogate în proteine, precum produsele din carne, poate ajuta copiii să aibă oase mai sănătoase, potrivit unui nou studiu realizat la Şcoala de Medicină din Boston. Industria produselor lactate continuă să îşi promoveze produsele ca fiind o parte vitală într-o dietă sănătoasă, în ciuda faptului că astfel de produse au conţinut ridicat de grăsimi saturate. Însă, oamenii de ştiinţă susţin că şi dinţii vor fi mai sănătoşi de pe urma unui consum mai mare de lactate, deşi unele organizaţii opinează că aceste tipuri de produse au efecte benefice asupra sănătăţii numai în cazul în care sunt consumate în combinaţie cu altele. (N.C.)  

SOLUŢII. Deficitul de vitamina A continuă să îi preocupe pe oamenii de ştiinţă, care se tem că singura soluţie pentru remedierea situaţiei ar putea fi un amestec de tehnologii. Astfel, lipidele fără particule, liposomele, chiar şi cele fără particule, combinate, pot reprezenta o soluţie pentru persoanele care nu consumă o cantitate optimă de vitamina A. Deficitul din acest medicament reprezintă o adevărată problemă în mai mult de 50 de ţări, printe care Africa şi Asia S-E , potrivit Asociaţiei Mondiale de Sănătate şi provoacă pierderea vederii a mai mult de 500.000 de copii anual, în ciuda numeroaselor programelor de promovare a acestui medicament.

×
Subiecte în articol: bun de consum