x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    20 Aug 2008   •   00:00

20 august 2008:Fortificarea brînzei Cheddar cu vitamina D3 poate reprezenta o modalitate bună pentru ridicarea nivelului de consum de vitamina D3 al populaţiei, arată un nou studiu efectuat în Canada.

SOLUŢIE. Fortificarea brînzei Cheddar cu vitamina D3 poate reprezenta o modalitate bună pentru ridicarea nivelului de consum de vitamina D3 al populaţiei, arată un nou studiu efectuat în Canada. Aceasta se produce în corp prin expunerea la soare, însă acest lucru făcut în exces, dar şi suplimentele din vitamina D consumate în cantităţi exagerate au fost supuse unor dezbateri aprinse în ultima perioadă de timp. Deficitul de vitamina D poate duce la apariţia cancerului, boală care afectează numai în Statele Unite ale Americii peste 1.500.000 de oameni lunar. Oamenii de ştiinţă nu recomandă expunerea la soare ca modalitate de a recupera acest deficit, numindu-le pe persoanele care fac acest lucru "iresponsabile".

 
REMEDIU. Fibrele vegetale gelatinoase ne pot proteja împo­tri­va sindromului metabolic, ara­tă un nou studiu realizat la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie. Fibrele solubile formea­ză o substanţă gelatinoasă în intestin şi menţin echilibrul florei intestinale. De asemenea, contribuie la prevenirea constipaţiei absorbind apa, dar şi la controlarea glicemiei şi la scăderea nivelului de colesterol. Acestea se pot găsi în plante ca ovăzul şi secara. Sindromul metabolic este caracterizat prin obezitate la nivelul abdomenului, hipertensiune sau nivelul glucozei mărit. De asemenea, maladia creşte riscul apariţiei diabetului tip 2 şi a bolilor cardiovasculare.

×
Subiecte în articol: bun de consum