x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Aug 2008   •   00:00

22 august 2008:Un studiu publicat în American Journal of Epidemiologie susţine că dieta săracă în magneziu provoacă o scădere a capacităţii pulmonare în cazul copiilor

PLĂMÎNI. Un studiu publicat în American Journal of Epidemiologie susţine că dieta săracă în magneziu provoacă o scădere a capacităţii pulmonare în cazul copiilor. Un grup de specialişti în medicina de prevenţie de la Keck School of Medecine, Univeritatea Los Angeles, au dovedit că funcţia pulmonară scade în medie cu 8% în raport cu aportul mai mare sau mai mic de magneziu. La băieţi, acest fenomen este mai puţin accentuat, în sensul că funcţia plămînului scade cu aproximativ 3%, în schimb sînt mai afectate fetele, iar dintre acestea, pro­bleme severe apar în cazul fetelor astmatice. 

 
ANCHETĂ. Cinci fructe şi cinci legume zilnic. Recomandare OMS pentru protejarea sănătăţii. Dar cu ce preţ? O anchetă publicată în această săptămînă în Le Croix arată că preţul fructelor şi legumelor proaspete creşte, şi în acest context pentru multe familii este dificil să respecte recomandările OMS. Ancheta, efectuată de asociaţia Familles Rurale, care grupează 180.000 de familii, arată că o persoană are nevoie de 1,17 euro zilnic pentru porţia de legume şi fructe indicată de OMS. Prin această anchetă, asociaţia speră să convingă autorităţile publice să ia măsuri care să permită creşterea numărului familiilor cu posibilitatea de a cumpără zilnic fructe şi legume.

 
ALERGII. Potrivit unui studiu olandez, alimentaţia femeii în perioada sarcinii ar putea fi cauza alergiilor la nou-născut. Studiul accentuează faptul că riscul de astm creşte cu 50% în cazul nou-născuţilor aduşi pe lume de femei care au mîncat zilnic arahide în perioada sarcinii. Autorii studiului publicat în American Journal of respiratory and Critical Care Medicine, ediţia din 15 iulie 2008, nu recomandă excluderea totală a arahidelor din dieta gravidei, ci ca acestea să aibă o alimentaţie echilibrată.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă