x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Oct 2008   •   00:00

Reprezentanţii industriei alimentare au intrat în alertă maximă după ce autorităţile din Cehia au detectat o doză prea mare de gumă guar (E 412) într-un lot de produse importat din India.



ADITIVI
Reprezentanţii industriei alimentare au intrat în alertă maximă după ce autorităţile din Cehia au detectat o doză prea mare de gumă guar (E 412) într-un lot de produse importat din India. Pentru a evita orice pericol, Comsia Europeană a limitat importurile de alimente din această ţară. Incidentul nu este o premieră negativă în ceea ce priveşte importurile din India. Anul trecut, de asemenea, s-au găsit produse care conţineau o doză exagerată din aditiv, ceea ce a dus la contaminarea cu pentachlorophenol (PCP), un fungicid care este utilizat în industria alimentară şi la prepararea hranei. El poate provoca greaţă, balonări, crampe, astm, alergii, eczeme. (N.C.)

CHINA NU RENUNŢĂ
CHINA ia măsuri pentru a asigura ţările care au interzis exporturile de produse, ca urmare a crizei de melamină, că alimentele care provin din acest stat conţin o cantitate de substanţă care nu le pune viaţa în pericol. Conform spuselor autorităţilor chineze, limita până la care poate fi consumată melamina, fără a ne dăuna alimentaţiei, este de un miligram pe kilogram, iar cea maximă pentru produse care conţin mai mult de 15 la sută lapte a fost fixată la 2,5 miligrame pe kilogram. 54 000 de copii din China s-au îmbolnăvit de pe urma consumului produselor ce conţineau lapte praf infestat cu melamină, iar patru au murit. Vestea a speriat teribil ţările din Europa, care au limitat importurile cu produse din China. (N.C.)

NU E PERICOL
Autoritatea Naţional" Sanitar Veterinar" ťi pentru Siguranţa Alimentelor a efectuat 705 controale la nivel naţional pentru a verifica dacă există pericolul infestării cu melamină a produselor din ţara noastră. Astfel, în perioada 26.09-02.10, inspectorii ANSVSA au controlat operatori din industria alimentară care activează în domenii de activitate precum fabricarea produselor de patiserie, a biscuiţilor şi a pişcoturilor, depozite alimentare, comerţul cu amănuntul, cantine şi alte unităţi de preparare a hranei. În urma acestor verificări, s-a constatat că nu există produse originare sau importate din China, care să prezinte un pericol pentru sănătatea noastră. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum