x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Apr 2007   •   00:00
CANCER. Femeile care consumă in mod regulat carne, şi in special carne roşie procesată, au mai multe şanse să dezvolte cancer la san, potrivit unui studiu amplu realizat de cercetători britanici. Aceştia au urmărit timp de opt ani 35.372 de femei cu varste intre 35 şi 69 de ani. Dintre acestea, cele care consumau frecvent carne au făcut cancer la san, inainte sau după menopauză, in proporţie de 56%. De vină sunt grăsimile saturate care fac celulele canceroase să se dezvolte foarte repede. O altă explicaţie dată de cercetători este faptul că atunci cand carnea este pusă pe grătar rezultă nişte substanţe - amine heterociclice şi hidrocarburi aromatice policiclice - care au dus la formarea de tumori la animale şi la oameni.

ASOCIAŢIE. Treizeci de producători de carne de bovine şi ovine din Alba s-au constituit in "Asociaţia producătorilor de carne Premium". Condusă de preşedintele Nicolae Popa, asociaţia are ca scop promovarea creşterii şi ameliorării bovinelor şi ovinelor din rase de carne in vederea obţinerii cărnii de calitate superioară Premium. Printre obiectivele asociaţiei se regăsesc promovarea unor noi tehnici şi metode de creştere a raselor de carne, organizarea de stagii de formare interne sau externe in domeniul creşterii bovinelor şi ovinelor de carne, producerea, comercializarea şi furnizarea de materii prime şi materiale.

×
Subiecte în articol: bun de consum carne